Het appartementencomplex 'Hofstede' aand e Hamersveldseweg is maandag 31 mei officieel opgeleverd.
Het appartementencomplex 'Hofstede' aand e Hamersveldseweg is maandag 31 mei officieel opgeleverd. Daan Bleuel

Appartementencomplex ‘Hofstede’ feestelijk in gebruik genomen

Nieuwbouw

LEUSDEN Onder toeziend oog van veel toekomstige bewoners, heeft projectontwikkelaar Cees Dijkshoorn vanmiddag (maandag 31 mei) het project ‘Hofstede’ op de hoek van de Hamersveldseweg en de Noorderinslag officieel in gebruik genomen. 

door Daan Bleuel

Hij deed dat door het planten van een boom. ,,Een sierkers’’, wist hij te vertellen. Een boom waar mensen, volgens Dijkshoorn, twee keer per jaar extra plezier aan beleven. Als hij bloeit en als hij vrucht draagt. Dat de boom met container en al de grond in ging, mocht de pret niet drukken. Het planten zal later -als iedereen de andere kant op kijkt- nog een keer netjes over gedaan gaan worden. 

TOAST De openingshandeling verloor iets van zijn glans toen wethouder Eric van Beurden dinsdagmiddag rond lunchtijd liet weten niet aanwezig te kunnen zijn. Maar de stralende zon, de strakblauwe lucht en de heerlijke temperatuur wogen makkelijk op tegen zijn onverwachte afwezigheid. Toen er na het verrichten van de officiële handeling bij Bras’73 een toast werd uitgebracht op het nieuwe wooncomplex, was iedereen al lang vergeten dat de wethouder überhaupt zou komen. 


Cees Dijkshoorn plant een sierkers bij wijze van openingshandeling. - Daan Bleuel

Met het afronden van de bouw van het project ‘Hofstede’ is Leusden een ‘iconisch gebouw’ (zoals dat op de website van het project heet) op een markante plek in de gemeente rijker. Op de plaats waar tot voor enige tijd het bedrijf van Jan van den Berg (‘Tuin en dier’) was gevestigd, verrees een vijf verdiepingen tellend appartementengebouw met 17 woningen voor een ‘oudere doelgroep’. 

HERBRINK Op de begane grond is bedrijfsruimte gecreëerd die door Herbrink Makelaars zal worden betrokken. De makelaar zit nu nog iets verderop. ,,Als daar gebouwd gaat worden, dan zou ik er ons nieuwe kantoor heel graag willen vestigen.” Die woorden zou Ton Herbrink ooit verlangend hebben gesproken over de plek waar nu het project ‘Hofstede’ is gerealiseerd. Op Facebook laat zoon Roald trots weten dat de wens van zijn vader -helaas jaren na zijn vroege overlijden- alsnog in vervulling gaat. 

Het project kwam tot stand in samenwerking tussen projectontwikkelaar Cees Dijkshoorn (van De Nieuwe Ontwikkelaars uit Amerongen) en Janssen de Jong Projectontwikkeling (uit Utrecht) dat het complex bouwde. Bureau AG Nova Architecten tekende voor het ontwerp. 

advertentie
advertentie