Afbeelding
Lariks welzijn en zorg

Voor het eerst een ‘groep 8 dag’ in de gemeente Leusden

5 juni 2023 om 13:49 Onderwijs

LEUSDEN Voor het eerst in gemeente Leusden werd maandag 5 juni een groep 8-dag gehouden. Dertien scholen uit Leusden en Achterveld deden mee met de dag die in het teken stond van de uitdagende, spannende, kwetsbare en toffe overstap naar het voortgezet onderwijs.

De dag werd georganiseerd door SNO Leusden in nauwe samenwerking met Leusden in Beweging en Lariks welzijn en zorg. Na de opening door burgemeester Bouwmeester startte een programma vol activiteiten. Naast samenwerkingsopdrachten, sport en spel wordt met de kinderen gesproken over wat zij verwachten van de overstap. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan weerbaarheid en vertrouwen

Tijdens de groep 8 dag gingen Roel Brinkman en Kim de Groot van Lariks en buurtsportcoach Tom Röben tijdens ‘mentoruren’ in op mentale- en fysieke weerbaarheid; iets wat belangrijk kan zijn bij de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door (vrijwillige) bijdragen van: LHV Leusden, Damvereniging Woudenberg, scholieren van `t Nieuwe Eemland en het Corderius, de Buurtsportcoaches van Leusden in Beweging en Lariks welzijn en zorg.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie