Afbeelding
BDU Media
Ingezonden

‘Het wordt tijd dat er één gemeente - en laat dat Leusden zijn - opstaat en weigert’

12 juni 2021 om 13:40 Opinie

Geacht ‘uitnodigingskader Zon en Wind’,

U nodigt bewoners van Leusden uit om mee te praten over locaties voor windmolens en zonnevelden. Leusden maakt deel uit van een veel groter plan om heel Nederland en de kustlijn van Nederland vol te bouwen met uitermate inefficiënte windmolen en zonneakkers. Door inwoners van Leusden te betrekken bij het bepalen van locaties zet de gemeente de burger op de verkeerde voet. Er is uiteindelijk maar één vraag relevant en wel: ‘Willen Leusdenaren zonnevelden en windmolens in het Leusdens landschap? Ja/Nee.

Het antwoord is zonneklaar. Er is geen behoefte aan zonneakkers en windturbines in Leusden. Waarom dan toch de burgers betrekken bij besluitvorming als in achterkamertjes allang besloten is dat de wensen en belangen van de burger niet meetellen.

De 17 Sustainable Development Goals van de VN Agenda 2030 dienen heel veel belangen, maar niet die van de wereldburger en al helemaal niet van de burgers van Leusden. Zonneakkers en windmolens zijn inefficiënt, lelijk, geven overlast, zijn slecht voor de gezondheid en milieu, duizenden vogels zijn slachtoffer van de wieken, de wieken zijn niet recyclebaar. Er zijn goedkopere en betere alternatieven. 

Het wordt tijd dat er één gemeente in Nederland – en laat dat Leusden zijn – opstaat en weigert om mee te werken aan dit onzalige plan. Als Leusden begint, kunnen andere gemeentes en uiteindelijk heel Nederland volgen. Ongehoorzaamheid moet ergens beginnen. Waarom niet vandaag en waarom niet in Leusden? Laat zien dat de overheid er is om de belangen van de burger te behartigen en niet die vaneen kleine groep globalisten in dienst van Agenda 2030 van de VN. Als de burger ‘Nee’ zegt, respecteer dan dat antwoord.

(Brief aan de Gemeente Leusden, 4 juni 2021)

Vriendelijke groet, Lucas Hollertt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie