Presentator Arjan te Lintelo ontvangt uiteenlopende gasten.
Presentator Arjan te Lintelo ontvangt uiteenlopende gasten. EVA

Coronazorg op IC in Meander Amersfoort ‘heel goed gegaan’

22 juni 2020 om 16:47 Overig

LEUSDEN Andrea Hermans is IC-verpleegkundige in het Meander MC in Amersfoort. In de laatste aflevering van Eemland1 op EVA vertelt ze over de afgelopen coronatijd in het ziekenhuis. ‘Altijd leveren wij zorg, IC verpleegkundigen, 1 op 2 patiënten en nu was het in de piek wel 3 tot 4 patiënten.’ 

Ze kregen daarbij ondersteuning van collega’s van andere afdelingen, maar toch was het soms moeilijk. ‘Heel veel collega’s en ikzelf ook hadden het gevoel van; als we maar niks gaan missen. Voor 100 procent wil je het goed doen, je wil alles zien.’ Als ze terugkijkt is ze tevreden over de afgelopen periode. ‘Ik kan wel zeggen dat het uiteindelijk wel heel goed is gegaan, heel goed gelopen is.’ Ook intensivist van het Meander MC in Amersfoort Oscar Groot zit aan tafel en kijkt al een beetje vooruit. ‘Hou je aan de regels, maar maak in de zomervakantie gebruik van dat we iets meer kunnen gaan doen.’

LOKALE ONDERNEMERS Met Michael Verdouw, eigenaar van een reisbureau in Leusden en vicefractievoorzitter van de Leusdense VVD Klaas Roskam gaat het over lokale ondernemers. Verslaggever Laura gaat langs bij de Maarten Flikkema, fractievoorzitter van de Amersfoortse VVD. Daarnaast schuift Ilse Jobse aan. Zij is doof geboren en vertelt over het belang van een gebarentolk bij lokale informatievoorziening. Gebarentolk Merlin Dik vertaalt voor haar de gehele uitzending.

In Eemland1 staan de praktische gevolgen van corona in Amersfoort en Leusden centraal. . Jongeren, burgemeesters, sporters, wethouders en ondernemers, maar ook een theaterdirecteur en een bewoonster van een verpleeghuis vertellen over hoe corona hen trof. Ze nemen de kijkers mee in welke creatieve oplossingen er zijn om nu en in de toekomst met ‘het nieuwe normaal’ om te gaan.

Decor van Eemland1 is de grote theaterzaal van Flint waar de zaal symbool staat voor de leegte die ons als samenleving treft. Op een van de lege stoelen geeft huisdichter Arjen van der Linden zijn kijk op de onderwerpen van de uitzending. Naast aansprekende gasten is er live muziek op het podium van de Hof Ladies.

De zevende en laatste aflevering van Eemland1 is vanavond te zien om 20.30 uur.

EVA is te zien op de volgende kanalen:

DIGITALE TV
Ziggo decoder: kanaal 40
KPN decoder: kanaal 1318
Vodafone decoder kanaal 743
Telfort decoder: kanaal 2043

Website: www.mediagroep-eva.nl
Facebook: https://www.facebook.com/mediagroepeva/

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie