Afbeelding
Geke Steenmetz

Expositie buitenschilderweek

13 september 2022 om 17:08 Overig Deel je nieuws

Expositie van de buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2022

Van 15 oktober tot en met 10 november exposeren de schilders van de 

Buitenschilderweek Leusden - Woudenberg 2022 hun werken van dit jaar gedurende vier weken in Galerie de Kunstberg, Cultuurhuis, Dorpsstraat 40, Woudenberg

De feestelijke opening is op zaterdag 15 oktober om 16.00 uur door wethouder van Kunst en Cultuur Mevrouw M. van de Graaf.

Er zijn hapjes, drankjes  en muziek. Wees welkom.

In de week van 4 tot en met 8 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats. 

Op deze 24e editie is er weer met veel enthousiasme getekend en geschilderd in allerlei technieken door wel 38 deelnemers dit jaar. De meeste hebben ook vijf dagen deelgenomen.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast, camera e.d. was daar welkom. Het was op één dag na prachtig weer. Op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben de kunstenaars  hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn een begrip in Leusden en Woudenberg.

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman, Wanda Landwaart, Patrice de Jonge (allen lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) Martin Vermeul en Geke Steenmetz.

Het mooie weer maakte weer een feestje van deze buitenschilderweek en door vele deelnemers ervaren als een extra vakantieweek. Er is flink geschilderd en heel wat bijgepraat.

Van te voren waren er door Wanda Landwaart zes inspirerende locaties gezocht waar de groep iedere keer naar toe ging om daar of in de omgeving te tekenen of te schilderen.

Op maandag schilderden ze op twee locaties. De fraaie schilderlocaties waren deze dag bij de familie Overvest op de Zuiderbroek. Een prachtig karakteristiek monumenten woonhuis plus omgeving én bij de toren, boerderij, landhuis van de familie De Lange op de Geeresteinselaan 69.

Op dinsdag waren de schilders te gast bij de familie Melissen op het kunstzinnige klompenpad van Appie met allerhande kunstwerken gemaakt van landbouw werktuigen.

Op woensdag bij het melkveebedrijf Wellom, Heetvelderweg 1 met hun stijlvolle boerderij uit 1614. Tevens mocht er gewerkt worden op nummer 2 in de prachtige bloementuin.

Donderdag was een regenachtige dag, maar alsnog zijn er vijftien schilders vertrokken naar de Waterlooweg om de heide en bos vast te leggen op doek en papier.

Vrijdag werd de week afgesloten bij de Boerderij t’ Vicariënerf, Leusbroekerweg 19 met landwinkel en stallen. Halverwege de middag mocht de groep in de tuin van de gastvrije eigenaren de week afsluiten om daar de gemaakte werken aan elkaar te tonen onder het genot van een hapje en een drankje.

De kunstenaars kijken terug op een zeer geslaagde week met als echte afsluiter deze expositie. 

Ben je ook geïnteresseerd om mee te doen? In 2023 is de buitenschilderweek van 

3 tot en met 7 juli. Deelname is gratis. Zet het alvast in je agenda en kom naar de expositie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie