Afbeelding
Afbeelding van Eivind Pedersen via Pixabay

Crypto kopen of verkopen?

6 september 2021 om 10:42 Partnercontent

Ik weet nog dat ik 2017 op het punt stond om een nieuwe crypto coin te kopen, ChainLink. Maar om de een of andere reden zag ik er op het laatst toch vanaf. De munt kwam op de exchange voor 0.14 cent, en is inmiddels 24,77 euro waard. Als ik mijn 1000 euro toendertijd had geïnvesteerd had ik nu rond de 7142 tokens gehad met een balans van 176928 euro. Niet slecht, wanneer je het geduld kunt bewaren.

Dit voorbeeld laat ook goed zien hoe belangrijk het is om lang termijn te beleggen in een coin waar je in geloofd. Je kunt tegenwoordig ook een rendement behalen bij het vasthouden van coins, een van de voordelen van crypto staking. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren nieuwe coins bijgekomen waar beleggers rendementen uit konden halen. Er zijn inmiddels rond de 6000 verschillende coins op de markt, en nog steeds komen er meer bij.

Supply chain coin

Een veelbelovende munt is de Vechain VET coin, een blockchain technologie ontwikkeld om de supply chain te verbeteren. Wat startte met het doel om fraude tegen te gaan in de luxe producten markt, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een grote visie waarbij de gebruikte algoritme op Proof-of-Authority werkt. Meerdere sectoren werken al met Vechain waarbij een product wordt gevolgt van productie tot consument. Denk aan koelproducten, maar ook vaccinaties. Wanneer je besluit Vechain crypto te kopen, kun je deze ook staken op exchange platforms zoals Bitvavo.

Ripple voor langer termijn

Wanneer je de Bitcoin goed in de gaten houd zie je ook dat de Ripple XRP in waarde stijgt wanneer BTC zich in een stijgende trend begeeft. Wederom een coin om voor langere tijd vast te houden. Als je je toch afvraagt wanneer Ripple te kopen, is het verstandig te bepalen of je het geduld hebt om misschien 4 jaar te wachten voordat je deze laat uitbetalen. Wanneer dit niet het geval is, dan heeft het waarschijnlijk niet veel zin om tot een aankoop over te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie