Afbeelding
Shutterstock

Zo maak jij jezelf aantrekkelijk voor potentiële werkgevers

Partnercontent

Ben je uitgekeken op je huidige baan, of zoek je juist een bijbaan als student of scholier? Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf aantrekkelijker kunt maken voor potentiële werkgevers. Het is afhankelijk van het type werk wat je zoekt, hoe je dit het beste aan kunt pakken. Iets wat altijd zal helpen: je scooterrijbewijs halen. Met een scooterrijbewijs op zak kun je aan de slag gaan voor restaurants en verschillende bezorgdiensten. Je hoeft hierbij niet direct te solliciteren op de functie van een bezorger; je kunt bijvoorbeeld ook in de keuken van start gaan. Doordat je het scooterrijbewijs al op zak hebt, zal een werkgever je eerder aannemen dan een sollicitant die dat nog niet heeft. Immers, de werkgever zou je op termijn ook in kunnen zetten als bezorger op drukke momenten. 

Andere aanvullende rijbewijzen halen

Niet alleen het halen van een scooterrijbewijs is interessant. Er zijn verschillende andere aanvullende rijbewijzen, waarmee jij jezelf aantrekkelijker maakt voor een potentiële werkgever. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden om je BE rijbewijs te halen. Met dit rijbewijs staat het je vrij om met een langere, zware aanhanger te rijden. Onder meer bij banen in de bouw, of bijvoorbeeld voor het werk van een hovenier is het prettig om dit rijbewijs op zak te hebben naast je autorijbewijs. Prettig aan dit rijbewijs: je kunt het BE rijbewijs al binnen een dag halen bij verschillende rijscholen. Zo kost het je niet veel tijd. 

Voordelen van het kunnen rijden met aanhanger

Niet alleen voor je toekomstig werkgever is het prettig, wanneer je een rijbewijs op zak hebt voor het rijden met een langere aanhanger. Ook heb je hier zelf profijt van, wanneer je bijvoorbeeld voornemens bent om te gaan klussen in huis of in de tuin. Huur een grote aanhanger en breng het bouwafval in een keer naar de vuilstort. Zonder het BE rijbewijs zou je vrijwel zeker meerdere keren op en neer moeten rijden. 

Volg een opleiding passend bij vacatures die je zoekt

Vergelijkbaar met de mogelijkheid om een extra rijbewijs te halen, zou je ook kunnen overwegen een opleiding te volgen. Het STAP-budget maakt het voor iedere Nederlander mogelijk om een opleiding te kiezen, die een positieve invloed heeft op de duurzame inzetbaarheid van de Nederlander. Via het STAP-budget wordt voor iedereen een budget van 1.000 euro beschikbaar gesteld. In de basis mag je zelf kiezen welke opleiding je voor dit geld wilt volgen. Houd hierbij wel rekening met de eisen die aan zo’n opleiding worden gesteld; het moet bijvoorbeeld een opleiding bij een erkend onderwijsinstituut zijn. Daarbij geldt dat niet iedereen op hetzelfde moment een opleiding kan volgen. In batches komt het STAP-budget beschikbaar. 

advertentie
advertentie