Afbeelding
Foto Pixabay

5 x hoe je warm blijft met de verwarming op een lagere stand

2 november 2022 om 20:20 Partnercontent

Met de hoge energieprijzen wil je de verwarming het liefst zo laag mogelijk zetten om te besparen op de kosten. Natuurlijk wil je het wel aangenaam warm hebben. Dit zijn vijf tips om warm te blijven met de verwarming op een lagere stand.

1. Doe verschillende laagjes kleding aan

Wellicht weet je dat je je het beste in laagjes kunt kleden als je met koud weer naar buiten gaat. Ook binnen zijn laagjes kleding een goed idee als je de verwarming lager hebt staan. Lagen isoleren beter en maken het gemakkelijker om je lichaamstemperatuur te regelen. Met als bijkomend voordeel dat je een laagje uit kunt doen als je het toch warm krijgt of een laagje erbij kunt doen voor een aangenaam warm gevoel.

2. Zorg dat je voeten warm zijn

Als je voeten warm zijn, voelt je hele lichaam warmer aan. Voor een extra knus gevoel trek je een paar heerlijke wollen sokken aan. Of draag lekkere sloffen of pantoffels in huis. Een lekker warm vloerkleed kan ook helpen om aangenaam warme voeten te hebben.

3. Verwarm jezelf van binnenuit

Jezelf opwarmen van binnenuit kan met een verwarmende thee, zoals gemberthee of kaneelthee. De warme mok is bovendien uitstekend om koude handen te verwarmen. Tijdens de lunch is een warme kop soep heerlijk. Overweeg om zelf soep te maken, want dit genereert meteen warmte in de ruimte. Gebruik voor de soep verwarmende kruiden als kruidnagel en anijs. Een dampende ovenschotel werkt niet alleen hartverwarmend, maar geeft ook lichamelijk een heerlijk warm gevoel.

4. Laat de oven open na het bakken

Als je een elektrische oven hebt, kun je de warme lucht hiervan gebruiken om de kamer te verwarmen. Telkens wanneer je de oven hebt gebruikt, laat je hem open nadat je klaar bent met bakken. Zo kan de warme lucht ontsnappen. Wees wel voorzichtig als je kinderen of huisdieren hebt. Zorg ervoor dat zij niet bij de hete ovendeur of in de oven kunnen komen. Gebruik de oven nooit als primaire warmtebron. Daar is hij niet voor gemaakt en het is eveneens kostbaar.

5. Gebruik een luchtbevochtiger

Door de verwarming aan te zetten kan de lucht binnenshuis zijn vochtigheid verliezen. Om dit tegen te gaan kun je een luchtbevochtiger te gebruiken. Vochtige lucht voelt over het algemeen een stuk warmer aan dan droge lucht. Kies je voor een stoomluchtbevochtiger, dan levert dat tegelijkertijd weer wat warmte op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie