Afbeelding
Foto via Brendakookt.nl

Met deze Sinterklaasrecepten zijn heerlijke avondjes gegarandeerd!

22 november 2022 om 07:10 Partnercontent

Sint en Piet zijn weer in het land en dat betekent dat een van de gezelligste periodes van het jaar is aangebroken. In de winkelstraten brandt de feestverlichting, de etalages zijn versierd met bonte decoratie en bij veel kinderen klopt vol verwachting hun hart. Het is ook weer tijd voor geliefde tradities zoals schoentje zetten en pakjesavond. Door thuis de kaarsjes aan te steken, muziek in de stijl van 5 december op te zetten én allerlei lekkers in huis te halen, wordt het een knus gebeuren. Vind je het leuk om zelf muffins, taarten en banketletters te maken? Op de vrolijke kookblog Brenda Kookt vind je allerlei overheerlijke en makkelijke recepten in het thema van Sinterklaas, waarmee heerlijke avondjes zijn gegarandeerd.

De oorsprong van pepernoten

Net zoals in de andere categorieën recepten op de vernieuwde website, zijn er voor Sinterklaas tal van recepten in het 5 december thema te vinden. Het ene recept is nog lekkerder dan het andere. Maar je hoeft het natuurlijk niet bij een recept te laten. Want niets zo feestelijk als een feestelijk gedekte tafel met allerlei lekkers. Het verbaast je vast niet dat er bij veel recepten een glansrol is weggelegd voor pepernoten. Variërend van cakes en taarten tot wentelteefjes en desserts. Niet voor niets staat de pepernoot symbool voor 5 december. Het eten van pepernoten is een oer-Hollandse traditie waarvan de oorsprong teruggaat tot de zestiende eeuw. Pepernoten kregen hun huidige smaak en vorm pas in de achttiende eeuw, met kruiden, peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagels, die werden meegenomen door zeelieden uit het Verre Oosten. Dat ze symbool staan voor vruchtbaarheid, is een van de verklaringen voor het strooien met pepernoten. Voor Sinterklaas zijn kinderen daarvan het mooiste bewijs.

Zoete en hartige Sinterklaasrecepten

Vind je het moeilijk om een Sinterklaasrecept te kiezen? Op de homepage heeft Brenda een overzicht met de lekkerste recepten voor je gemaakt. De meeste recepten zijn binnen no-time klaar en kun je van tevoren klaarmaken. Een van haar favorieten is de Kruidnoten Rocky Road met schuimpjes en chocolade. Het enige dat je hoeft te doen, is het smelten van boter en chocola, dit mengen en laten opstijven in de koelkast. ‘Zorg dat je zelf hebt geproefd voor je de rocky road op tafel zet, anders ben je te laat en is er niets meer over’, zegt Brenda enthousiast. Daar doe je trouwens ook goed aan als je de Sinterklaas-taart bakt, want ook die is onweerstaanbaar lekker! Wil je jouw gasten ook hartige gerechten voorschotelen?

Dan is het recept voor de hartige banketletter een absolute aanrader. Je gebruikt hierbij een hartig pepernoot-gehaktmengsel in plaats van zoet amandelspijs. Deze banketletter is lekker op ieder moment. Je kunt ‘m bijvoorbeeld serveren bij de koffie, bij de lunch, het Sinterklaas-diner en de borrel. Wij wensen je alvast een heerlijk avondje! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie