Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kies als ondernemer bewust voor kwaliteit en duurzaamheid

24 januari 2023 om 13:13 Partnercontent

Ondernemers hebben baat bij een kwalitatief hoogwaardige oplossing, wanneer het aankomt op productiecapaciteit en leveringssnelheid. Men wil op duurzame, efficiënte en vooral veilige manier kunnen werken om afnemers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Neem bijvoorbeeld een groot magazijn, waar dagelijks honderden meters worden afgelegd met een reachtruck. Pallets met producten moeten snel, efficiënt en veilig vanuit het magazijn richting de arriverende vrachtwagens gebracht kunnen worden, om deze naar een volgende locatie te transporteren. Een reachtruck moet medewerkers van het magazijn hier zo goed mogelijk bij ondersteunen. Niet alleen door veilig en efficiënt te werken, maar ook door betrouwbaar te zijn. Er is niets vervelender dan een machine die op het moment dat deze nodig is begint te haperen.

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema 

Naast de hoogwaardige kwaliteit die van de machinerie binnen organisaties geëist wordt, speelt ook duurzaamheid een steeds grotere rol bij de wijze waarop nieuwe machines en logistieke middelen geselecteerd worden. Populair is bijvoorbeeld de keuze voor elektrische heftrucks. Niet alleen binnen magazijnen, maar binnen de logistieke sector als geheel. De keuze voor een elektrische heftruck laat zien dat jouw organisatie op positieve wijze bijdraagt aan milieu en klimaat; het ondersteunt een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Niet alleen voor de eigen organisatie is het wenselijk een duurzame oplossing te kiezen; ook afnemers letten hier steeds vaker op. Uit onderzoek blijkt dat duurzaamheid voor de consument een belangrijkere factor is geworden bij het kiezen van diens aanbieder. Onder meer Mitsubishi is een vertrouwd aanbieder van deze elektrische heftrucks.

Verschillende modellen elektrische heftrucks 

De elektrische vorkheftrucks van een aanbieder als Mitsubishi worden geleverd in verschillende formaten. Deze modellen lopen uiteen van 1,6 – 2,0 ton tot 4,0 – 5,5 ton. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke van deze elektrische vorkheftrucks het meest geschikt is voor een organisatie. Bovenal zijn deze heftrucks betrouwbaar in hun prestaties en duurzaam in hun verbruik. Combineer ze met zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand of magazijn om nog duurzamer te werk te gaan. Het feit dat deze machines op elektriciteit werken maakt dat er geen fijn- en stikstof vrijkomt; ideaal in afgesloten ruimtes als een magazijn of opslagloods.

Innovatie binnen de logistieke sector

De afgelopen jaren is er flink geïnnoveerd binnen de logistieke sector. Naar alle waarschijnlijkheid zet die innovatie zich de komende jaren verder door. Het ontwikkelen van heftrucks die volledig uitstootvrij werken en daarnaast steeds zuiniger zijn in hun energieverbruik is er een goed voorbeeld van. Innovatie zit echter niet alleen in het gebruik van een elektrische accu en AC-motor, maar ook in de bewuste keuze voor duurzame, betrouwbare materialen bij de productie van deze heftrucks. Het maakt dat de machines langer meegaan en lagere onderhoudskosten met zich meebrengen voor de gebruiker. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie