Afbeelding
Foto: Bacila Vlad via Unsplash

Deze zomer een festival pakken? Zo zorg je goed voor je ogen

19 mei 2023 om 07:31 Partnercontent

De kaartjes voor grote festivals rollen als warme broodjes over de toonbank en zijn in sommige gevallen al niet meer verkrijgbaar. Grote kans dat jij dus komende zomer op een van de grootste festivals van het jaar staat.

Belangrijke voorbereidingen die je moet treffen, zijn het kopen van een tentje, groenten in blik en een flinke fles zonnebrand. Toch ben je er dan nog niet. Hoe bescherm jij je ogen namelijk tegen de (hopelijk) felle zon en zie je er tegelijkertijd feestelijk uit?

Zonnebrillen en lenzen met uv-filter

Op festivals zijn gekke brillen een must en hoor je er haast niet bij als je zelf geen gekke groene bril, snelle planga of roze bril met hartjes op zet. Een zonnebril meenemen naar een festival is niet alleen een goed idee omdat het er leuk uitziet, maar ook bescherm je je ogen tegen het felle licht. Zeker als de zon ineens hard gaat schijnen, is het belangrijk dat jouw ogen niet aangetast worden door de zonnestraling. Tegenwoordig worden veel lenzen om dezelfde reden uitgerust met een uv-filter. Deze uv-filter zorgt er namelijk voor dat de zon niet snel schade zal aanrichten aan jouw ogen. Ga je nieuwe lenzen bestellen online voor een festival, dan kan je hier je keuze op baseren!

Unieke outfit met kleurlenzen

Naast goede zonbescherming is het natuurlijk ook belangrijk dat je er een beetje leuk uitziet als je naar een festival gaat. Op festivals is geen enkele outfit te gek en kun je een keer wél over de top gaan. Een festival is dan ook bij uitstek een gelegenheid waar je eens kleurlenzen kunt proberen. Met kleurlenzen verander je de kleur van je ogen. Zo kun je je bruine ogen tijdelijk omtoveren tot roze of paarse ogen, maar is het ook mogelijk om de bruine kleur met een paar tinten te veranderen. Dit wordt ook wel het verschil tussen ondoorzichtige en doorzichtige kleurlenzen genoemd. Ga je dus kleurlenzen kopen, dan is het belangrijk om op dit verschil te letten. Daarnaast kun je de kleurlenzen het beste eens proberen voordat je op het festival staat, zodat je weet of jouw ogen niet geïrriteerd of droog worden van de lenzen. Zeker bij meerdaagse festivals is dit aan te raden.

Lenzen in, bril op en gaan!

Heb jij je gekke zonnebril ingepakt, je lenzen in gedaan en lenzenvloeistof plus bewaardoosje meegenomen? Dan zijn jouw ogen voldoende beschermd om er een te gek feest van te maken! Denk je na het lezen van deze blog dat jouw vrienden ook hoognodig op de hoogte gebracht moeten worden van de bescherming van je ogen op een festival? Deel dit artikel dan met ze!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie