Afbeelding
Foto: Mockup Free via Unsplash

Nieuwe smartphone nodig? Ontdek de iPhone 15 Pro

9 november 2023 om 15:23 Partnercontent

Om de zoveel tijd komt techgigant Apple met een nieuwe iPhone. Dit jaar is de iPhone 15 uitgekomen; een vernieuwd toestel ten opzichte van de voorganger, de iPhone 14. Hoewel er ook in Leusden en omgeving genoeg mensen zijn die niet na ieder abonnement een nieuw toestel afnemen, zijn er ook hier veel mensen die de nieuwste telefoons van Apple maar wat graag willen hebben.

Net als andere jaren zijn er verschillende exemplaren beschikbaar, zoals nu naast de standaard iPhone 15 de iPhone 15 Pro. Deze is weer om door een ringetje te halen. De echte liefhebbers van Apple zullen heel blij worden van het vernieuwde scherm, de usb-c aansluiting en natuurlijk de nieuwe camera met 2x zoom. In dit artikel lees je meer over de iPhone 15 Pro.

Meer onderscheid tussen de standaard iPhone en iPhone 15 Pro

Echte fans van Apple weten als geen ander dat het merk bij iedere release meerdere smartphones uitgeeft. Nu de iPhone 15 uit is, zien we ook de iPhone 15 Pro, de iPhone 15 Pro Max en de iPhone 15 Plus. De laatste twee zijn grotere smartphones, terwijl de iPhone 15 Pro even groot is als de standaard iPhone 15. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de specificaties. De Pro-modellen van Apple zijn niet voor niets een stukje duurder dan de standaard modellen. Daar moet je als klant ook het een en ander voor terug krijgen. 

Een groot verschil tussen beide telefoons is al direct te zien aan het uiterlijk: de iPhone 15 Pro beschikt over ultrasterke titanium zijkant. Dat zorgt niet alleen voor een betere bescherming van het toestel, maar ook voor een verfijnde uitstraling. De iPhone 15 Pro ziet er sowieso wat strakker en professioneler uit. Waar de normale iPhone 15 verkrijgbaar is in allerlei vrolijke pastelkleuren komt de Pro-versie in vier kleuren: wit, zwart, blauw en naturel titanium. Beide varianten beschikken over een matglazen achterkant en de schermen van beide smartphones zijn vrijwel gelijk: een Super Retina XDR-display met een 6,1 inch all screen OLED-display en een resolutie van 2556 x 1179 pixels bij 460 ppi. Het verschil? De Pro-versie heeft een always on-scherm en ProMotion; de iPhone 15 niet.

iPhone 15 Pro beschikt over een extra lens en betere camera

Wanneer je nog twijfelt om een iPhone 15 Pro abonnement af te sluiten, is het goed om te weten dat dit toestel over een hele goede camera beschikt. Sterker nog: het grootste verschil tussen de normale variant en de Pro-versie is de camera. Pro-modellen hebben namelijk een lens extra. Daarmee kun je drie keer optisch inzoomen, terwijl dat bij de standaard iPhone 15 slechts twee keer is. Verder kun je bij de iPhone 15 Pro de standaardlens van de hoofdcamera helemaal zelf instellen. Dat betekent dat je meer kunt spelen en experimenteren met fotografie als je dat zou willen.

De camera van de iPhone 15 Pro beschikt over een ultragroothoeklens van 12 megapixel waarmee je hele wijde beelden kunt schieten. De camera maakt foto’s in 48 megapixel en heeft daarnaast nog die telelens van 12 megapixel en de ultragroothoeklens. Wat ook nog een groot verschil is, is dat functies zoals macromodus en ProRAW alleen voor de Pro-modellen beschikbaar blijven. Kortom: je kunt hele mooie en goede foto’s maken met de camera van de iPhone 15 Pro, iets dat onbreekbaar is in tijden van social media en het delen van de mooiste kiekjes.

Andere voordelen van de nieuwe iPhone 15 Pro

Een goede camera is voor veel mensen een reden om een toestel te kiezen. Daarmee zit je met een iPhone 15 Pro dus helemaal goed. Je kunt zo’n smartphone los bestellen: een iPhone 15 Pro bestel je vanaf 1229 euro (los toestel). Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een bepaald bedrag per maand een iPhone 15 Pro abonnement af te nemen. Hierbij profiteer je nog van andere voordelen van deze nieuwe smartphone, zoals:

De iPhone 15 Pro is voorzien van een usb-c-poort om zo te voldoen aan de nieuwe wetgeving omtrent universele poorten. Het is de eerste iPhone die van titanium is gemaakt in plaats van van staal. Ben jij iemand die heel veel foto’s maakt? Of die van heel veel apps gebruik wil maken? De iPhone 15 Pro is verkrijgbaar met onder andere 128 GB en 256 GB opslag, maar ook met een opslag van 1 TB. Kijk je veel video’s? Met de iPhone 15 Pro kun je tot 23 uur aan video’s afspelen. De iPhone 15 Pro heeft een gloednieuwe chip gekregen: de A17 Pro-chip. Deze zorgt voor meer snelheid en een algeheel betere performance van het toestel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie