Afbeelding
Foto: Vinicius "amnx" Amano via Unsplash

De beste VR-games van dit moment

13 november 2023 om 15:11 Partnercontent

Op zoek naar de beste virtual reality-games om in 2023 te spelen? Bekijk onze topkeuze voor de beste VR-titels die dit jaar zijn uitgekomen. Zo vind je zeker een spel dat geschikt is voor VR gamen Den Haag! 

F1 23

EA-dochter Codemasters keert terug naar de professionele racebanen van de Formule 1. De Windows-versie van F1 23 (Steam, Epic Games Store, EA App) ondersteunt opnieuw VR-headsets. Andere VR-platforms zoals de PlayStation VR 2 staan echter met lege handen, zoals EA ons op verzoek heeft bevestigd. Alle teams, coureurs en circuits van 2023 zijn inbegrepen, dus je krijgt de spannende Grand Prix van Las Vegas en het Losail International Circuit in Qatar. Verbeterd rijgedrag moet daarentegen voor meer voorspelbaarheid zorgen. De nieuwe fysica geeft de auto’s bovendien een betere tractie bij het remmen, accelereren en bochtenwerk. 

Firmament

Fans van avonturengames zullen blij zijn te horen dat het langverwachte crowdfundingproject Firmament van Myst studio Cyan Worlds op een reeks platforms zal worden uitgebracht, waaronder PC-VR, Playstation 4, Playstation 5 en de nieuwe PlayStation VR 2. De game is niet compatibel met de PlayStation VR 1-headset. Firmament neemt spelers mee op reis door een reeks fantastische werelden met de hulp van een bolvormige, mechanische metgezel. Spelers zullen met gebaren communiceren met het mysterieuze artefact terwijl ze de adembenemende ijslandschappen verkennen met steampunk-esthetiek. Myst-veteranen zullen zich meteen thuis voelen in deze meeslepende wereld.

Everslaught Invasion

Het is twee tegen allen in deze fantasy-arena: Everslaught Invasion brengt een coöp-slasher naar Quest 2. De VR-game stuurt één tot twee spelers naar kerkers en fantasiesteden om hopen monsters te vermoorden voor buit, ervaring en, natuurlijk, eer. De actie voelt alvast prettig dynamisch aan. Met een enterhaak aan de bovenste pols van de linkerarm kunnen spelers via vaste punten snel naar hogere niveaus gaan of met een beetje oefening door de halve arena slingeren. Everslaught Invasion is dan ook een erg leuke game voor VR Amsterdam

Resident Evil 4

Capcom werkt aan een next-gen remake van Resident Evil 4 die ondersteuning zal bieden voor de PlayStation VR 2 op de PS5. Het is nog onduidelijk of de volledige remake speelbaar zal zijn met de PlayStation VR 2 of alleen in een speciale modus. Resident Evil 4, oorspronkelijk uitgebracht in 2005, legde de nadruk op actie en tempo, waarbij spelers de rol op zich nemen van speciaal agent Leon S. Kennedy, die naar Europa is gestuurd om de ontvoerde dochter van de Amerikaanse president te redden van een sekte. 

Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord

Na het mislukte eerste VR-avontuur van de Ghostbusters heeft Sony de gerenommeerde VR-studio nDreams, bekend van games als Fracked en Phantom: Covert Ops, ingehuurd voor een nieuwe game in de franchise: Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord. Naast het bouwen van je eigen hoofdkwartier en het aanpassen van je personage, kunnen spelers solo of samen op geesten jagen. Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord zal geen vervolg zijn op de recente speelfilm Ghostbusters: Legacy, maar eerder een nieuw verhaal dat zich afspeelt in het Ghostbusters-universum en zich afspeelt tussen het heden en de nabije toekomst. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie