Afbeelding
Marcel Koch

Theater De Tuin houdt deuren gesloten tot 31 december

3 juni 2020 om 16:30 Podiumkunsten

LEUSDEN Nadat op 12 maart het doek viel voor het lopende seizoen, heeft Theater De Tuin moeten besluiten in ieder geval tot 1 januari geen voorstellingen te houden in het theater. ,,Door de kleine, intieme setting is het niet mogelijk zich te houden aan de regels van het door de betrokken brancheverenigingen opgestelde protocol."

Vrijwel nergens in het gebouw kan de 1,5 meter afstand worden gegarandeerd. Daarbij komt dat op grond van de 1,5 meter-regels slechts maximaal 35 bezoekers zouden kunnen worden ontvangen. ,,Dat maakt het noch voor Theater De Tuin, noch voor de artiesten mogelijk te komen tot een rendabel optreden."

Aan hen die dit willen zal de toegangsprijs van geannuleerde voorstellingen worden gerestitueerd. Omdat dit niet alleen voor de liquiditeit van het theater, maar ook voor de artiesten, grote consequenties heeft, wordt de mogelijkheid geboden de prijs van het kaartje te doneren. Van de opbrengst komt 75 procent ten goede aan de producent/artiest en 25 procent aan Theater De Tuin. Kopers van een kaartje ontvangen persoonlijk bericht.

Op dit moment wordt nog onderzocht of op andere locaties enkele voorstellingen alsnog zouden kunnen worden geprogrammeerd. Aankondigingen volgen via de Tuinpagina in de Leusder Krant en via www.theaterdetuin.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie