Afbeelding
BDU Media

Max Bremer haalt late journaal met zijn versie van 'We'll meet again'

19 juni 2020 om 10:57 Podiumkunsten

LEUSDEN De actie van Max Bremer om op Koningsdag een karaoke-versie van Vera Lynn's 'We'll meet again' online te zetten, heeft de Leusdenaar geen windeieren gelegd. 

door Daan Bleuel

Eerst baarde Bremer opzien toen zijn bijdrage aan 'Koningsdag Thuis' (een website waarop iedereen met video's kon bijdragen aan de viering van Koningsdag in isolatie) tot de best scorende bijdragen bleek te behoren. Gisteren (donderdag 18 juni) figureerde Bremer in het NOS-journaal van half twaalf. Natuurlijk ter gelegenheid van het overlijden van de Britse zangeres die in de oorlogsjaren (en daarna) wereldberoemd werd met haar repertoire voor de strijdkrachten. 'We'll meet again' groeide in de decennia daarna uit tot een evergreen. 

Bremer zette een karaoke-versie van dat lied online. Hij voegde daar een eigen tekst aan toe. Bremer wilde met zijn actie de mensen die gedwongen door de coronacrisis in sociaal isolement belandden, een hart onder de riem steken. 

,,Erg leuk maar ik voel me ook wel vereerd dat men mij heeft gekozen om “Vrienden tot ziens’ te koppelen aan ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn'', reageerde Bremer op het bliksembezoek dat een cameraploeg van de NOS donderdag hem bracht. ,,Ik had na het belletje van de redactie wel het zweet op de kop'', gaf Bremer eerlijk toe. ,,En ik heb, vor ze kwamen, de anderhalve meter maatregel maar even herrekend naar de oppervlakte van mijn werkkamer.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie