Voorzitter Hank Beerman noemt Quirine van Mourik met Kennard Reinders 'een krachtig en energiek duo.'
Voorzitter Hank Beerman noemt Quirine van Mourik met Kennard Reinders 'een krachtig en energiek duo.' Eigen foto

Quirine van Mourik volgt Martijn Kraa op als fractievoorzitter D66

15 september 2023 om 11:03 Politiek

LEUSDEN De fractie van D66 Leusden heeft woensdagavond Quirine van Mourik aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. Na dit besluit mocht zij in de vergadering direct de spreekwoordelijke voorzittershamer overnemen van haar voorganger Martijn Kraa.

Kennard Reinders zal in de raadsvergadering van 28 september beëdigd worden om de lege zetel op te vullen die ontstaat wanneer Kraa in diezelfde vergadering officieel afscheid neemt van de raad.
Kraa maakte eind augustus bekend te stoppen met het raadswerk en als fractievoorzitter: ‘De positie van raadslid past niet goed bij mijn competenties en persoonlijkheid.’ Hij noemt zichzelf meer bestuurder dan politicus.
Reiners stelde zichzelf onlangs nog voor in de rubriek Raadgever van de Leusder Krant.

Beide raadsleden zijn blij met het vertrouwen dat zij van hun fractieleden krijgen in hun nieuwe functies en hebben naar eigen zeggen ‘veel zin om aan de slag te gaan voor Leusden’. Ook het partijbestuur is tevreden. Voorzitter Hank Beerman noemt Reinders en Van Mourik: ,,Een krachtig en energiek duo, dat ervaring en gedrevenheid combineert in een nieuw perspectief.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie