Zwembad Splash in de Glind (archief BDUmedia)
Zwembad Splash in de Glind (archief BDUmedia) Verena Hoogerheijde

Geen subsidie voor zwembad De Glind

22 januari 2021 om 11:31 Recreatie

LEUSDEN De gemeente legt een verzoek van zwembad ‘Splash’ in De Glind om een structurele subsidie van 10.000,= euro naast zich neer. Belangrijkste reden; er is geen geld voor. 

door Daan Bleuel

‘Het subsidieplafond is bereikt’. Zo  omschrijft het college de belangrijkste reden om het subsidieverzoek vanuit De Glind (gemeente Barneveld) te weigeren. Maar het college constateert ook dat de begroting van het zwembad voor dit jaar sluitend is. Verder vindt de gemeente dat het zwembad -waar veel Achtervelders gebruik van maken- voor Leusden nu ‘geen urgentie of prioriteit’ heeft.

ONDERSTEUNEN Wel zegt de gemeente zich in te willen spannen om het zwembad ‘op andere wijze te ondersteunen’. Verantwoordelijk wethouder Wim Vos zegt in het besluit toe zijn contacten met het bedrijfsleven te willen inzetten ten behoeve van het zwembad. ,,Investeringen in de modernisering en verduurzaming van het zwembad kunnen eventueel mogelijk worden gemaakt door sponsoren’’, menen B&W in hun besluit. Het uitstellen van het doen van investeringen is wat Leusden betreft een andere optie.  

Verder zegt de gemeente te willen ondersteunen bij het leggen van contacten met lokale sportverenigingen om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. ,,En de gemeente onderzoekt of er materialen kunnen worden gedoneerd’’, voegen B&W daar nog aan toe. Het gaat daarbij om ‘materialen van groenvoorziening en speeltuinen en dergelijke die niet meer gebruikt worden, maar nog van goede kwaliteit zijn’. 

INVESTERINGEN De stichting Zwembad De Glind klopte bij de gemeente aan voor een jaarlijkse bijdrage van 10.000,= euro. Dat geld zou deels moeten bijdragen aan een sluitende exploitatie en deels investeringen -bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud en duurzaamheid- mogelijk moeten maken. Met name voor dat laatste ontbreekt momenteel de financiële ruimte. 

Leusden constateert dat er nu geen geld is om aan het verzoek van het zwembad tegemoet te komen. ,,Het subsidieplafond is bereikt; er is geen financiële ruimte voor deze subsidie’’, schrijft het college.  ,,Maar de begroting voor 2021 van het zwembad is sluitend’’, laat het college daar geruststellend op volgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie