Nieuwe vrijwilligers kunnen de ijsclub nog redden.
Nieuwe vrijwilligers kunnen de ijsclub nog redden. IJsclub Zwanenburg

IJsclub Zwanenburg zoekt dringend nieuw bestuur

20 oktober 2020 om 16:30 Verenigingen

LEUSDEN De zachte winters speelt de ijsclub Zwanenburg parten. Al sinds 2012 is er niet meer geschaatst op het Jan Banninkpark. Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat de club kampt met een leegloop van leden én vrijwilligers.

Gezien het feit dat de winters steeds milder lijken te worden, heeft het bestuur de verwachting dat ook de komende jaren geen gebruik gemaakt kan worden van de vijver. Het creëren van een alternatieve ijsbaan op de handbalvelden of op het parkeerterrein bij Fort 33 is geen succes gebleken. Door de ronding van de asfaltlaag zijn deze locaties niet geschikt voor een ijsbaan.

Oproep is laatste poging de ijsclub te laten voortbestaan

Het is, na diverse gesprekken met de gemeente en andere instanties, niet gelukt een goede alternatieve locatie te vinden waar op een verantwoorde wijze een ijsbaan gerealiseerd kan worden.

Het bestuur van de vereniging is al jaren met vier bestuursleden onderbezet en zij vervullen de taken als bestuurslid al vele termijnen. Ondanks diverse pogingen hiertoe, is het niet gelukt om opvolgers te vinden. Ook het werven van vrijwilligers leverde nagenoeg geen resultaat op.

Deze oproep is een laatste poging om ijsclub Zwanenburg te laten voortbestaan en de kinderen van Leusden een veilige schaatsvloer te bieden. Wie bereid is om plaats te nemen in het bestuur kan contact met het hen opnemen. Dat kan middels een email naar ijsclubleusden@gmail.com.

Indien er geen belangstelling is om de bestuursfuncties over te nemen, zal op de eerstvolgende ledenvergadering het besluit worden genomen tot het ontbinden van de vereniging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie