(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Arnoud J Spaaij

Burgemeesters feliciteren 100-jarige imkersvereniging

14 juni 2021 om 13:54 Verenigingen

LEUSDEN Kortgeleden hebben Bob van den Hoogen (schrijver van het boek Honderd Jaar imkeren in Eemland) en voorzitter van de bijenvereniging Tijn Smits een bezoek gebracht aan burgemeesters Metz van Soest, Bolsius van Amersfoort en Bouwmeester van de gemeente Leusden. De drie burgervaders waren vereerd dat ze in dit boek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan het voorwoord mochten schrijven.

Op 2 juni, de datum dat de eerste ledenvergadering weer werd gehouden, ging imkersvereniging Eemkwartier op bezoek bij burgemeester Gerolf Bouwmeester. Bouwmeester ging in het gesprek vooral in op duurzaamheid en hoe de bijenstand voor de komende decennia in stand kan worden gehouden. De gemeente Leusden heeft voor de vereniging het mooiste stukje land beschikbaar gesteld; de vlinder en bijentuin op het Vlinderpad bij de Heiligerbergerpad in Leusden. Ter afsluiting en viering van het 100-jarig bestaan kregen Van den Hoogen en Smits heel toepasselijk zonnebloemen van de burgemeester.

Imkersvereniging Eemkwartier behartigt de belangen van de imkers in Soest, Amersfoort en Leusden. In het boek staat dan ook een voorwoord van de burgemeesters van deze drie gemeenten. ,,We hebben toegelicht dat het boek een beeld geeft van hoe de imkerij zich de afgelopen 100 jaar in Eemland heeft ontwikkeld. Dit jubileumboek werd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Eemkwartier samengesteld aan de hand van archiefmateriaal van de vereniging”, schrijft secretaris Piet van Dijk.

Doordat het boek in de coronatijd niet beschikbaar was voor het grote publiek zijn er nog een aantal exemplaren beschikbaar via de boekhandel, op 100jaarimkeren.nl is te zien waar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie