Door de hogere fiscale bijtelling vanaf 1 januari én dit jaar het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s, is het in december altijd wat drukker.
Door de hogere fiscale bijtelling vanaf 1 januari én dit jaar het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s, is het in december altijd wat drukker. Pon Facilities

Pon waarschuwt: komende weken mogelijk drukker dan normaal

7 december 2021 om 15:00 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Pon Facilities waarschuwt omwonenden dat het de komende weken wat drukker kan zijn qua vervoersbewegingen dan normaal rond de Leusdense campus. Het bedrijf probeert het aantal ritten naar eigen zeggen ‘tot het hoogstnoodzakelijke te beperken’.

De decemberdrukte komt doorgaans door zakelijke rijders te maken hebben met fiscale bijtelling. ,,De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat de bijtelling wordt en de nieuwe, meestal hogere tarieven gaan per 1 januari in. Reden voor zakelijke rijders om bij aanschaf van een nieuwe auto - of lease - dat nog nét voor die datum te doen.” Deze keer gaat het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s bovendien ook per 1 januari omhoog van 12 naar 16 procent.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Foto: Pon Facilities

TREIN Ongeveer de helft van de auto’s wordt vanuit de fabrieken in de verschillende landen per trein vervoerd naar de Leusdense campus, de andere helft komt per vrachtwagen, meldt de importeur. De auto’s worden hier enige tijd gestald, waarna ze per vrachtwagen met oplegger naar de dealers in het land worden gebracht. ,,Daarbij stellen we alles in het werk om te zorgen dat de opleggers volledig gevuld zijn, om het aantal ritten tot een minimum te beperken. Dat is ook beter voor het milieu.”

EXTRA MAATREGELEN Om een en ander in goede banen te leiden heeft het bedrjf ook dit jaar extra maatregelen getroffen. ,,Zo zullen medewerkers van Pon Logistics er bij grotere belasting van de Ben Ponbaan voor zorgen dat het overige verkeer veilig en ongehinderd kan passeren. Daarnaast zal er niet buiten de openingstijden van de Losplaats - van 5.00 tot 21.00 uur - worden gereden. Verder stellen we logistiek alles in het werk om de extra drukte door het autotransport zo snel mogelijk achter de rug te hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie