Afbeelding
Provincie Utrecht

Mogelijk verkeersoverlast wegens nieuwe verkeerslichten Arnhemseweg

Verkeer en vervoer

LEUSDEN De provincie Utrecht vervangt deze week de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt Arnhemseweg (N226) met de Ooievaarshorsterweg in Leusden. De vervanging is volgens de provincie nodig, omdat het materiaal aan het eind van zijn levensduur is. 

Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer de kruising passeren, maar wel vertraging ondervinden. Aannemer Vialis voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden starten op maandag 24 januari, 9.00 uur en duren tot en met vrijdagmiddag 28 januari. De werkzaamheden vinden overdag plaats en bestaan voornamelijk uit hey plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek en vervangen van de lampen en drukknoppen van de verkeerslichten. De nieuwe LED2-lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.

In de periode dat de werkzaamheden plaatsvinden, zijn de verkeerslichten uitgeschakeld en wordt al het verkeer tussen 7.00 uur ’s ochtends en 21.00 uur ’s avonds door verkeersregelaars over het kruispunt geleid en de snelheid wordt verlaagd. Na 21.00 uur ’s avonds worden weggebruikers er met borden op geattendeerd dat de verkeerslichten buiten bedrijf zijn. De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Vooral het inslijpen van de detectielussen in het asfalt kan de nodige herrie geven, waarschuwt de provincie.

SLIMME LICHTEN In de nieuwe regelkast is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

advertentie