Afbeelding
Koen van Weel

Flitspaal Randweg-Groene Zoom vanaf 7 september aan

1 september 2022 om 16:55 Verkeer en vervoer

LEUSDEN Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op het kruispunt Randweg-Groene Zoom, krijgt binnenkort een boete. Vanaf 7 september gaat de flitspaal aan op het kruispunt. Een tweede flitspaal op de Randweg wordt momenteel getest. De gemeente Leusden, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen waardoor de verkeersveiligheid op de Randweg verbetert. 

De flitspaal op het kruispunt Randweg-Groene Zoom is gericht op verkeer dat vanaf de A28 Leusden inrijdt en handhaaft op beide rijstroken rechtdoor en de rijstrook voor linksaf. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het Openbaar Ministerie besloot de flitspaal op verzoek van de gemeente Leusden en de politie te plaatsen. Op het kruispunt wordt vaak te hard en door rood licht gereden. 

FIETSERS De Randweg is de belangrijkste toegangsweg tot Leusden vanaf de A28. Het kruispunt met de Groene Zoom is ook onderdeel van de hoofdstructuur voor de fiets. Er steken bijvoorbeeld veel jonge fietsers over naar de nabijgelegen manege en de hockeyvelden. Automobilisten zijn geneigd het kruispunt met hoge snelheid te naderen doordat zij net van de snelweg af komen, de Randweg hier twee rijstroken heeft en de weg vanaf het viaduct over de A28 naar beneden afloopt. Er gebeuren dan ook regelmatig ongevallen. 

In de afgelopen periode is de flitspaal bij de Randweg – Groene Zoom getest. Het aantal overtredingen in die periode was hoog. Vanaf 7 september krijgen alle overtreders op dit kruispunt een boete. De andere flitspaal op de Randweg komt bij de kruising met de Valleilaan. Deze is vorige week geplaatst en wordt nu getest. 

DRIE JAAR Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie