Afbeelding
Woningstichting Leusden

Vervormde daken en gevels van huur- en koopwoningen in Akkerhoeve

Wonen

LEUSDEN Tijdens het voorbereiden van een verduurzamingsproject van huur- en koopwoningen in de wijk Akkerhoeve/Noordwijck is gebleken dat delen van het gevelmetselwerk vervormd zijn. Drie typen woningen in de wijk moeten aangepast worden, in totaal gaat het om 128 woningen, zowel huurwoningen als Koopgarant-woningen. Om verdere vervorming te voorkomen en voor te bereiden op de verduurzamingswerkzaamheden start de aannemer Mens-Zeist Vastgoedonderhoud na de zomer met de werkzaamheden, meldt woningcorporatie WSL in een persbericht.

De betrokken huurders en eigenaren krijgen een ‘ongeriefsvergoeding’ voor de aanpassingen. Interim directeur-bestuurder Johan Westra legt uit dat de vervormingen in het gevelmetselwerk komen door de huidige dakconstructie. ,,Een eenvoudige aanpassing van de dakconstructie voorkomt mogelijke verdere vervorming in de toekomst en is nodig om de daken voor te bereiden op de verduurzamingsmaatregelen”, aldus Westra.

Sinds 2017 werkt WSL aan het duurzaamheidsproject, er moeten zevenhonderd woningen ingrijpend verbouwd worden om uiteindelijk energiezuinige woningen te worden. Er zijn al vijfhonderd bestaande woningen verduurzaamd. Alle betrokken huurders en eigenaren zijn volgens WSL op de hoogte gesteld van de dakwerkzaamheden via een brief en een informatiebijeenkomst.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?


advertentie
advertentie