Wietske van Beek-Boersma is blij met haar nieuwe woning.
Wietske van Beek-Boersma is blij met haar nieuwe woning. APG
De Etalage

‘Fantastisch dat ik hier nu mag wonen’

23 maart 2024 om 20:33 Zakelijk

ACHTERVELD ,,Na het overlijden van mijn man bleef ik achter in een veel te grote woning. Ik wilde heel graag in het centrum van het dorp wonen. Maar ik dacht dat het geen realistische wens was. Ik, als alleenstaande, met slechts een AOW-tje en klein pensioen? Je kunt je voorstellen dat ik heel blij ben dat het toch mogelijk bleek.” 

De Barneveldse Wietske van Beek-Boersma vertelt hoe zij blij verrast was dat haar wens werkelijkheid werd. ,,Ik had 32 jaar met veel plezier in mijn vorige huis gewoond, maar nu voelde ik mij verloren in dat grote huis. Het schoonmaken, het onderhoud, ik ging er steeds meer tegenop zien. Met mijn kinderen sprak ik weleens over mijn verhuiswens. We kwamen er eigenlijk niet uit. Waar moet je beginnen? Het heeft ook weinig zin naar andere woningen te kijken als je denkt dat het niet betaalbaar is.” 

Tot mijn verbazing kon ik toch een mooi bedrag aan hypotheek krijgen

ADVIES

Min of meer toevallig kwam haar dochter in gesprek met financieel adviseur Auke Gijsbertse van advieskantoor ‘Tijd voor Advies’. ,,Hij vertelde mijn dochter over zijn ervaring met het regelen van hypotheken voor senioren zoals ik. Zijn tip was om eens vrijblijvend om tafel te gaan zitten en te kijken of mijn wensen haalbaar zouden kunnen zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Tot mijn verbazing kon ik toch een mooi bedrag aan hypotheek krijgen. Samen met de overwaarde van mijn woning lag een nieuwe woning toch binnen mijn bereik.” 

Inmiddels is ze de gelukkige eigenaar van een mooi appartement in het hart van het dorp. ,,Alles is gelijkvloers en ingericht precies zoals ik wil. Ook geeft het mij een goed gevoel dat de kopers van mijn oude huis nu ook eindelijk een plek voor zichzelf hebben. Zo zie je maar, mijn beslissing heeft niet alleen míjn leven veranderd.”

Meer informatie: Tijd voor Advies, C.M. de Vorplein 4, 3791RB Achterveld. 0342 221 590. www.tijdvooradvies.nl.

In De Etalage
Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten door middel van bijlage De Etalage? Neem contact op met onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie