Er is nog plek voor meer maar er keuze uit meer dan zeshonderd Italiaanse producten.
Er is nog plek voor meer maar er keuze uit meer dan zeshonderd Italiaanse producten. Arnoud J Spaaij

Een stukje Italië op de Biezenkamp

12 februari 2020 om 13:03 Zakelijk

LEUSDEN Dat de aanschaf van een oude Fiat 600 nog eens zou leiden tot een speciaalzaak met Italiaanse delicatessen was niet bedacht door Ceciel en Geert-Jan Smits. Inmiddels heeft het echtpaar een prachtige winkel geopend boordevol food en non-food producten uit de beroemde laars in de Middellandse zee.

Arnoud J Spaaij

En er schuilt meer achter de winkelruiten van MangiApe in De Biezenkamp. Dat blijkt al snel als je binnenstapt en begroet wordt door Ceciel Smits. Over alles in de winkel is heel goed nagedacht. Dat komt duidelijk voort uit de liefde die Smits heeft voor het Italiaanse leven en alles wat daarbij hoort. De producten, het interieur en de naam van de winkel, het is allemaal met zorg geselecteerd, beoordeeld en goed bevonden. En als even later echtgenoot Geert-Jan zich bij Ceciel in de winkel voegt, vertellen beiden in het kort over de uitgebreide aanloop naar de opening van de winkel afgelopen december.

Het begon toen Geert-Jan een Fiat 600 kocht om op te knappen,,Het begon eigenlijk toen Geert-Jan een Fiat 600 kocht om op te knappen", begint Ceciel. Geert-Jan is handig en technisch en dus stond al snel de oude Fiat glanzend te pronken. ,,Op een feest dat we bezochten zagen we een Italiaan met een pizza-oven en toen dacht Geert-Jan 'dat kan beter'. Daarom kocht hij een Vespa Ape Piaggio en bouwde er zelf een oven op. Van het een kwam het ander en zo ontstond onze catering service." Dat allemaal met Italiaanse producten. En op hun trips naar Italië leggen de Smitsen zelf de contacten bij leveranciers. ,,Ik liep al een poos met het idee voor een winkel rond en toen ik in de Biezenkamp dit pand zag heb ik geen moment getwijfeld", zegt Ceciel trots.

RETRO Het is duidelijk dat hun ervaring in alle opzichten in de zaak terugkomt. ,,We begonnen met meer dan zeshonderd producten. Het is lifestyle maar eigenlijk altijd eten gerelateerd." De keukenmachines van de Italiaanse fabriek SMEG zijn wel hun trots. De in retro stijl ontworpen apparaten zijn beroemd van de Amerikaanse koelkasten uit de jaren '50. ,,Daar verkopen we vanzelfsprekend de koffie bij. Dat geldt voor alles. Het moet origineel Italiaans zijn en we proberen het rechtstreeks uit Italië te halen", zegt Geert-Jan. Handig is dat Ceciel Italiaans spreekt. ,,Nou ja, ik versta het een beetje", voegt ze snel lachend toe, ,,De meeste contacten verlopen toch in het Engels."

We zagen een Italiaan met een pizza-oven en dachten: dat kan beterToch halen ze bijvoorbeeld hun olijfolie van een lokale olijfkweker. Andere producten komen weer via een Leusdense groothandel. ,,De wijn en truffelproducten die we verkopen zijn daarvan een voorbeeld", legt Geert-jan uit, ,,en ook bijvoorbeeld onze tiramisu. Die maken we wekelijks vers." Dat brengt het gesprek op de uitgebreide vershoek waar dagelijks vers belegde broodjes worden gemaakt. Allemaal ook met Italiaanse ingrediënten. ,,We maken ze voor de lunch en kunnen ook bezorgen. Dat moet dan vooraf besteld worden. Telefonisch, appen of online. Al werken we dat nog verder uit."
Er wordt nog volop gewerkt aan meer producten. Ceciel: ,,We hebben nog een beetje ruimte. Bovendien horen we graag van onze klanten wat hun wensen zijn."

MangiApe
De Biezenkamp 19
3831JA Leusden
Tel. 06-11080395
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie