Afbeelding
Marco Bosmans

Leusden-sûr-Mer biedt visbelevenis op de Biezenkamp

15 juni 2020 om 16:33 Zakelijk

LEUSDEN Nu de horeca weer van zich laat proeven en de grenzen weer openen voor vakantiegangers, vangt Leusden twee vissen in een slag. Ru-Vis en eetcafé Plan B nodigen lekkerbekken en fijnproevers uit voor een visexcursie. Op dinsdag 23 en 30 juni ligt Leusden voor het eerst eventjes aan zee.

Ondernemers Ruud van Diermen en Bob van den Hengel zijn al lang geen onbekenden meer in het Leusdense. Al  jaren laten zij hun klanten en gasten smullen; de een met zijn vis, de ander aan zijn tafels. Een smakelijke samenwerking lag dan ook voor de hand.

NIEUWE POGING ,,Dit riepen we een paar jaar geleden al, maar door de drukte kwam het er maar niet van. ‘Dit jaar móet het gebeuren,’ riepen we in de winter", zegt Van Diermen. ,,Een datum was zelfs al geprikt. Maar toen gooide corona letterlijk roet in het eten.” 

Van den Hengel vult aan: ,,Ja, daar ging ons plan weer. Het was uiteraard niet het grootste drama in deze crisistijd, maar wel een beetje jammer. En toen we vorige maand hoorden dat de restaurants weer open mochten, hebben Ruud en ik direct de koppen weer bij elkaar gestoken. We wilden een nieuwe poging wagen. Een beetje aangepast weliswaar en op een andere datum, maar op 23 en 30 juni varen we gelukkig alsnog samen uit.”

VIERGANGENREIS Leusden-sûr-Mer biedt een gastronomische viergangenreis over de mooiste zeeën en oceanen. Van Diermen zorgt voor de verse vangst en de nodige tekst en uitleg, terwijl de B-brigade de bereiding voor haar rekening neemt. ,,Onze keuken is van alle markten thuis, maar ze vinden het geweldig om voor deze gelegenheid een hele avond met vis bezig te zijn", aldus Van den Hengel. ,,Bovendien geven we de beide avonden een mediterraan sfeertje door de presentatie en aankleding. Alsof het de lekkerste avond van je zomervakantie is, met de voeten in het zand, een mooie wijn in het glas en uitzicht over zee. Dat vraagt op de Biezenkamp wel wat inbeeldingsvermogen.”

IETS EXTRA'S Van Diermen: ,,Vis leent zich uiteraard voor alle seizoenen, maar in de zomermaanden heeft het altijd iets extra’s. Door het haringseizoen, dat nu begint, maar we verlangen ook meer naar het water en trekken daarom graag naar Zuid-Europa. Daarom is het extra leuk om 23 en 30 juni breed uit te pakken; van haring tot oesters en van garnalen tot… Nee, ik wil niet alles verklappen, dat moeten de ‘badgasten’ zelf maar ontdekken. Met een beetje geluk kunnen we profiteren van een stroming hogedrukgebied vanuit het zuiden en zitten we gezellig op het terras. Op veilige corona-afstand, uiteraard.”

Inmiddels is 23 juni volgeboekt, maar er is nog plek op 30 juni. Meer informatie is te vinden op eetcafeplanb.nl. Reserveren kan via reserveringen@eetcafeplanb.nl of 033-4951498.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie