Dirk en Lotte zijn erg blij met de verkoop via NVM Online Bieden.
Dirk en Lotte zijn erg blij met de verkoop via NVM Online Bieden. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Verhuisverhalen: ‘Eerste huis via NVM Online Bieden succesvol verkocht’

3 februari 2021 om 15:15 Zakelijk

LEUSDEN Dirk en Lotte Kruit verkochten hun huis via NVM Online Bieden. Het was het eerste huis in de regio dat op deze manier op de markt kwam waardoor het extra spannend werd. Het werd een succes en dus is iedereen er bijzonder tevreden over.

Arnoud J Spaaij

Zeven jaar geleden trokken Dirk en Lotte Kruit in hun huis in de wijk Tabaksteeg. Ze zagen het huis als tussenoplossing en woonden er met veel plezier. „Het was ons eerste koophuis,” begint Lotte, „en dat was een hele goede oplossing voor ons. Het huis was toen niet helemaal nieuw en de vorige bewoners hadden het zelf ingedeeld. Dat gold voor alle huizen in deze buurt. Maar wij vonden het gelijk fijn. We hebben er ook niet heel veel aan veranderd toen. En het staat op een mooie plek met uitzicht aan de achterkant tussen de achterliggende huizenblokken door. Hier achter komen ook veel kinderen uit de buurt om te spelen. Het is een soort pleintje waar ook onze kinderen graag spelen.”

Als je zo fijn woont is het de vraag of je naar een ander huis moet gaan maar daarover is het stel heel beslist. „Geen twijfel. We zijn allebei in een vrije omgeving opgegroeid,” legt Lotte uit, „dan heb je al snel het gevoel dat je dat voor jezelf ook wilt.” Maar er zat nog wel wat meer achter de veranderende woonwensen van het jonge paar. Dirk: ”Ik heb al lang een autohobby. Daarvoor was ik al even op zoek naar een schuur zodat ik daar zou kunnen werken aan m’n auto’s. Maar iets naar wens was nog niet gemakkelijk. Een boerderijtje in het buitengebied zat ook al heel lang in m’n hoofd. Dat bleek hier in Leusden nog veel moeilijker. We zijn in de omgeving wel op zoek geweest, maar voor ons bleek dat niet betaalbaar. Uiteindelijk hebben we wel een woning in het buitengebied gevonden in Terschuur.” Dat sloot goed aan bij de wensen: voldoende dicht bij de school van de kinderen, hun vrienden zijn nog steeds in de buurt, Lotte kan vanuit huis werken, Dirk momenteel ook en kan dat ook in de toekomst doen, en bovenal ruimte buitenshuis.

De fun van het systeem hadden we toen nog niet ervaren, maar op het laatst kwam het ene na het andere bod

Hun huis in Leusden moesten de twee natuurlijk wel verkopen. „Toen we het aankochten deden we dat ook bij Snel Era Makelaars. Dat is ons toen erg goed bevallen. We hadden er een vertrouwd gevoel bij en gunden Gerrit Willemsen van Snel daarom nu ook de verkoop,” zegt Dirk. Een goede reden om nu ook weer te kiezen voor Snel. Maar er is wel wat veranderd in de huizenmarkt sinds zeven jaar geleden. „Dit huis is een gewild object en uit de NVM databank bleek volgens Gerrit dat wel vierhonderd mensen in deze omgeving wat zochten.” Lotte en Dirk werden dan ook enthousiast toen Willemsen met het voorstel kwam het huis in NVM Online Bieden te plaatsen. 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Voor de kinderen is veel ruimte in de wijk Tabaksteeg. - Snel Era Makelaars

Er waren best wat redenen voor om het op die manier aan te pakken. „Het past wel in deze tijd. De jongere generatie koopt alles online,” zegt Lotte, „Voor mij gold dat het fair is voor de kijkers. Bij dit systeem kan je je huis twee weken openstellen en kunnen de kijkers daarna allemaal bieden. Zonder druk van mogelijke andere geïnteresseerden. Op die manier krijgt iedereen evenveel kans.” Het huishouden in die tijd aanpassen was een dingetje. Lotte vult tussen neus en lippen lachend aan: „Tijdens die bezichtigingsperiode zijn we zelf twee weken naar elders gegaan. Zolang alles aan kant houden met een gezin met twee kinderen was ons te ingewikkeld hoor.”

Voor Snel was dit ook de eerste keer dat ze een huis in NVM Online Bieden aanboden. „Dat was dus niet alleen voor ons even spannend. Maar Gerrit was echt super betrokken bij alles. Dat maakte het voor ons weer makkelijker. Na de bezichtigingsperiode kwam er even wat twijfel bij de Kruit’s. „Er kwam helemaal geen bod. Je twijfelt dan toch ‘Hebben we er goed aan gedaan?’ en het was dan ook echt een opluchting toen het eerste bod verscheen. Ja, je wilt toch je huis verkopen.” En het liefst ook voor een goede prijs. Lotte vond het systeem mooi maar Dirk wilde door het biedsysteem ook de prijs graag omhoog zien gaan.

„Uiteindelijk hebben we op het kantoor van Snel Era Makelaars, het laatste half uur van de biedingen doorgebracht,” vertelt Lotte over de climax van de verkoop. „Ja, je drinkt dan een kopje thee en zit ondertussen mee te kijken op het scherm,” zegt Dirk, „De fun van het systeem hadden we toen nog niet ervaren, maar op het laatst kwam het ene na het andere bod.” Bij het te koop zetten was de vraagprijs al met een goede marge bepaald en door het biedsysteem kwam de verkoop ruim boven verwachting uit. „Om twee minuten voor twaalf kwam het eerste bod van de uiteindelijke winnaar. De biedingen gingen tot twaalf uur gewoon door. Toen hebben we om twaalf uur gelijk gebeld met de kopers,” zegt Dirk nog steeds zichtbaar blij. Ook Lotte kan haar geluk niet op: „We kregen gelijk een gezellig aanbod van de nieuwe bewoners ‘De appeltaart staat klaar als het ons gegund is’ en dan heb je toch een goed gevoel bij de verkoop.”

Snel Era Makelaars
Hamersveldseweg 49
3833 GL Leusden
Tel. 033-4947720
www.snel-makelaardij.nl


Snel Era Makelaars - Snel Era Makelaars

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie