Afbeelding
Afas

AFAS benoemt Raad van Commissarissen, oprichters Piet Mars en Ton van der Veldt treden terug

21 oktober 2021 om 11:18 Zakelijk

LEUSDEN Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software stelt per direct een Raad van Commissarissen (RvC) aan. Oprichters Piet Mars en Ton van der Veldt nemen zitting in de raad en treden daarmee terug uit het dagelijks bestuur van het familiebedrijf, meldt het bedrijf in een persbericht. 

De raad bestaat naast de oprichters uit vier andere leden waarvan Ineke Kooistra de bekendste naam is. Zij is CEO van The Works, het moederbedrijf van YoungCapital, Jobbird en NEXT. De RvC benoeming betekent het begin van een nieuwe fase voor het familiebedrijf uit Leusden.

De RvC van AFAS gaat toezicht houden op het beleid van het bestuur, zodat de directie meer vrijheid heeft om te ondernemen. ,,Daar vraagt de toekomst om”, stelt kersvers RvC-lid Ineke Kooistra. ,,Met de oprichting van de RvC bestendigt AFAS de toekomst van het bedrijf voor alle toekomstige generaties. Het is prachtig om daar onderdeel van te zijn.”

De nieuw gevormde Raad van Commissarissen bestaat uit Piet Mars (voorzitter), Jan Schurings (secretaris), Ton van der Veldt, Ineke Kooistra, Olaf Nieuwenhuis en Herwin Mars.

Van de zes nieuwe leden zijn er drie direct familie van de oprichters van AFAS. Kooistra: ,,De familiewaarden en de band met de families van de oprichters, die doorslaggevend geweest in alle keuzes, gaan niet verloren. De RvC voegt daar een extra dimensie aan toe, zodat we de zelfstandigheid van dit eigenzinnige bedrijf, het langetermijndenken en het werken vanuit waarden in duurzame vorm gieten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie