Bewegen zonder drempels: ‘Dansen heeft positief effect bij Parkinson’

28 september 2022 om 09:00 Zorg Mariska Stehouwer
Martine du Floo was eigenaar van sportcentrum Silvana in Leusden en afgelopen jaar de initiator van de Corona Kilo Challenge in Leusden.
Martine du Floo was eigenaar van sportcentrum Silvana in Leusden en afgelopen jaar de initiator van de Corona Kilo Challenge in Leusden.

LEUSDEN Dansen is de passie van Martine du Floo. Als danseres en beweegspecialist heeft zij haar hele leven al kunnen ervaren wat bewegen teweeg brengt. Zij begeleidt mensen zowel individueel als in groepsverband, van topsporter tot recreatieve sporter. Bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en juist deze doelgroep wil du Floo in beweging brengen met een pilot van tien lessen. De start hiervan is begin november.

,,Uit allerlei onderzoeken blijkt dat bewegen bijdraagt aan mentale en fysieke gezondheid,” begint Du Floo haar verhaal. ,,Ik heb in mijn omgeving gezien wat er gebeurt als mensen vanuit een energiek leven door ziekte ineens niet meer kunnen doen wat ze gewend zijn te doen. Met mijn expertise op het gebied van dansen en bewegen, kan ik deze mens..

Mis niks, lees alles van Leusden


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Leusden en omliggende plaatsen met de Leusder Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Leusder Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Leusden.

Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 11 uur geleden Streekomroep Eemland1 wil dat Commissariaat handhavend optreedt tegen Nieuwsplein33
Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 28 nov, 17:30 Leusdenaar overwegend zeer tevreden met Wmo-ondersteuning
Logo
Afbeelding
Zakelijk 27 nov, 12:00 Amersfoorter Rik Keijzer gebruikte coronalockdowns voor eigen internationale School of Sushi
Logo
Afbeelding
Politiek 27 nov, 09:00 Leusden komt met motie over hulp aan de sport tijdens ledenvergadering VNG
Logo
Afbeelding
Verkeer en vervoer 26 nov, 14:00 Regio Foodvalley pleit voor betere fietsverbindingen
Logo
Afbeelding
Politiek 26 nov, 09:00 Oppositie neemt regionaal optreden wethouder Kolkman op de korrel