Sjors Sportief, met opvallende mascotte, wil basisschoolleerlingen vrijblijvend diverse sporten laten ontdekken.
Sjors Sportief, met opvallende mascotte, wil basisschoolleerlingen vrijblijvend diverse sporten laten ontdekken. Archief BDU Media

‘Sjors Sportief’ start in Leusden: laagdrempelige kennismaking met sport

8 februari 2022 om 07:23 Overig

LEUSDEN Na de voorjaarsvakantie gaat in Leusden het sportstimuleringsproject Sjors Sportief van start. Hockey, judo, dansen, turnen, boksen: met Sjors Sportief worden basisschoolleerlingen in Leusden uitgenodigd om vrijblijvend te ontdekken welke sport het beste bij hen past en om kennis te maken met clubs en verenigingen. 

Sjors Sportief is een initiatief van LeusdenFit! in samenwerking met de lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders, vertelt buurtsportcoach Theo van Hell: ,,Met Sjors Sportief bieden we een leuke manier van kennismaken met het veelzijdige aanbod aan sportactiviteiten in onze gemeente. Dat is belangrijk want sport en beweging levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van bewegingsvaardigheden en de gezonde ontwikkeling van kinderen.”

FORMULE In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig - en vaak gratis - kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging. Tegelijkertijd biedt het de sportaanbieders een uitgelezen kans om hun kennismakingsaanbod onder de aandacht te brengen van nieuwe, jonge leden.

Het aanbod wordt begin april gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Leusden ontvangen. Want alle scholen doen mee. ,,Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle sport- en beweegaanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Van Hell. ,,Op de website www.LeusdenInBeweging.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Meerdere aanbieders hebben dat al gedaan, maar we hopen dat iedereen mee doet, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.” Het aanmelden van proeflessen en activiteiten kan nog tot en met 16 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie