Het is nieuw dat de gids tot het eind van het jaar informatie verschaft. In december verschijnt een geactualiseerd programma.
Het is nieuw dat de gids tot het eind van het jaar informatie verschaft. In december verschijnt een geactualiseerd programma. Frits van Breda

Latent Talent blijft cursusaanbod vernieuwen

23 augustus 2018 om 06:32 lokaal

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel geeft op zaterdag 25 augustus om 12.00 uur het startsein voor het nieuwe seizoen van Latent Talent. Dat gebeurt op 't Erf in winkelcentrum De Hamershof. Het is voor de 47e keer zijn dat de stichting een nieuwe brochure presenteert, met dit keer in totaal 78 cursussen.

Frits van Breda

,,Er is duidelijk van vernieuwing sprake'', aldus voorzitter Alexander Artz. Niet alleen het cursusaanbod is vernieuwd, ook de wijze van presentatie en inschrijving is veranderd. Al eerder waren er cursussen in het programma die bedoeld waren voor jongeren. Ondanks alle inspanning is dat nooit een groot succes geworden. Latent Talent gaat het opnieuw proberen. Met een forse bijdrage van de Rabobank werd het mogelijk een zestal uiteenlopende cursussen voor de jeugd aan te bieden.

RONDE TAFEL Latent Talent heeft haar ontstaan te danken aan een initiatief van leden van de Leusdense Ronde Tafel. Het idee was om Leusdenaren die kennis wilde overdragen aan dorpsgenoten met elkaar in contact te brengen. De Ronde Tafel is al lang niet meer rechtstreeks betrokken bij de organisatie, maar Latent Talent mag zich nog steeds verheugen in een grote belangstelling van de inwoners van Leusden. Vorig jaar schreven 850 belangstellenden zich in voor één van de 105 aangeboden cursussen.

TALENCURSUSSEN Al jarenlang nemen de talencursussen een belangrijke plaats in waar het gaat om het deelnemersaantal. Hetzelfde geldt voor de yogalessen en schilderscursussen. Toch zien de organisatoren elk jaar weer kans om het programma te vernieuwen. In het vorige seizoen mochten de lezingen van de Historische Kring zich in een grote belangstelling verheugen. De cursussen waarbij gewerkt kon worden met leer, die gehouden werden in de Leerwerkplaats aan de Olmenlaan, waren volgeboekt. Hetzelfde geldt voor de cursus van ballonvaarder en journalist Joop de Wilde over wolken, weer en wind, die ook het komende seizoen op de agenda staat.

NIEUW Tot op heden waren de cursussen van Latent Talent gericht op Leusden. Daar komt nu verandering in. Samen met Gilde Amersfoort organiseert de stichting exclusieve excursies in Amersfoort. Er kan gekozen worden uit 3 verschillende bijeenkomsten waarbij aandacht wordt besteed aan historische plekjes in Amersfoort. Ook nieuw is de samenwerking met René de Waal van de Vogelwacht Amersfoort. In de cursus 'Vogelherkenning in uw omgeving' leert hij de deelnemers op een interactieve wijze te kijken naar de vogels in de eigen buurt.

JONGEREN Tot nu toe waren de op jongeren gerichte cursussen geen groot succes waar het de belangstelling betreft. Toch wil Latent Talent zich ook op deze groep richten. De cursussen, bedoeld voor de jeugd van 10 tot 17 jaar, lopen sterk uiteen. Behalve een aantal creatieve mogelijkheden staan ook onderwerpen als techniek en zelfverdediging voor jongens en meisjes op de cursusagenda. De cursusgids van Latent Talent wordt huis-aan-huis verspreid maar is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek in Leusden en bij het bibliotheeksteunpunt in Achterveld. Het is nieuw dat de gids tot het eind van het jaar informatie verschaft. In december verschijnt er een geactualiseerd programma voor de eerste helft van 2019.

Voor inschrijven en meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de vernieuwde website www.latenttalent.org. Nieuw is de mogelijkheid om direct te betalen door middel van IDEAL. De mogelijkheid om middels incasso te betalen is dit seizoen voor het laatst.

Bij slecht weer vindt de opening op 15 augustus een uur later plaats in de Bibliotheek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie