Shirma Rouse
Shirma Rouse Thareyck Martina

Aretha Franklin centraal op Leusden Jazz

18 september 2018 om 13:17 lokaal Deel je nieuws

7e editie van Leusden Jazz in nieuwe opzet van 12 t/m 14 oktober 2018


Festival Leusden Jazz vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 oktober. In een nieuwe opzet worden zowel buiten in Winkelcentrum Hamershof als binnen in theater de Tuin, de Korf en de sportzaal concerten gegeven. Het festival beleeft dit jaar zijn 7e editie.

Er is een keur aan toonaangevende artiesten gecontracteerd met als hoofdact voor de zaterdagavond Shirma Rouse. Zij geeft met haar achtkoppig orkest een eerbetoon aan de onlangs overleden Aretha Franklin. Verder spelen deze avond mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, pianist Cor Bakker, zanger Paul van Kessel, rapper Okwaro, de Leusdense saxofonist Alexander Beets en youngVIP saxofoniste Kika Sprangers. Op vrijdag staat jazzdiva Izaline Calister op het podium met zanger Thom Hoorweg en het Round Midnight Orchestra. Op zondagmiddag wordt de kindertheatervoorstelling ‘Kleine Louis’ twee keer opgevoerd.

Winkelcentrum de Hamershof biedt in samenwerking met Leusden Jazz op vrijdagavond en zaterdag overdag een gratis buitenprogramma aan voor het winkelend publiek. Met meerdere looporkesten waaronder de Thundering Dixie Hearts en een podium voor de Jumbo waar nationale jazznamen zoals Paul van Kessel, Kika Sprangers en vele anderen komen optreden. Ook wordt nog gezocht naar jong Leusdens talent dat met de bekende jazzmusici op het podium wil staan.

Kaarten gekocht worden via theater de Tuin of Leusden Jazz. Op vrijdagavond speelt in de Korfzaal de voorstelling van Izaline Calister en Thom Hoorweg met het Round Midnight Orchestra. Dit is een voorstelling met zitplaatsen. Aanvang 20:00 uur, kaarten € 15,00.

Zaterdag speelt het festival zich af op drie binnenpodia in de Korf. Het programma start om 20.30 uur en om 21.00 uur treedt Shirma Rouse op met ‘A tribute to Aretha Franklin’. Na afloop van het concert zijn er nog concerten van Cor Bakker, Hermine Deurloo, Peter Beets, Paul van Kessel en Alexander Beets. Kaarten € 20,00.

Op zondag is er KIDS Jazz in theater de Tuin met de voorstelling ‘Kleine Louis’. Deze familievoorstelling voor iedereen van vier jaar en ouder wordt twee keer gespeeld om 11.00 uur en om 14.00 uur. Kaarten kunnen vooraf online besteld worden voor het symbolische bedrag van €1,- zodat iedereen zeker weet dat er plaats is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie