De Nationale Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch Rechtenvrij

Wethouders lezen voor tijdens De Nationale Voorleeslunch

27 september 2018 om 12:21 lokaal Deel je nieuws

De eerste vrijdag in oktober is jaarlijks uitgeroepen tot Nationale Ouderendag. In het kader van deze dag komt de Bibliotheek Leusden samen met supermarkt Jumbo Wahle met De Nationale Voorleeslunch. De wethouders Vos en Kiel lezen voor.

In het lunchverhaal van de Bibliotheek Leusden staat het thema "Vriendschap en verbondenheid tussen mens en dier" centraal. Om die reden worden twee verhalen van Toon Tellegen voorgelezen. Tellegen is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Wethouder Wim Vos en wethouder Patrick Kiel lezen de verhalen op uitnodiging van de Bibliotheek Leusden voor.

Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Het voorlezen van verhalen kan daarnaast een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren.

Tijdens het voorleesverhaal stelt de supermarkt Jumbo Wahle een heerlijke lunch ter beschikking voor de bezoekers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie