The Preacher Men
The Preacher Men Ferry Knijn LQ

The Preacher Men met 'Blue' in Theater De Tuin

16 november 2018 om 12:18 lokaal Deel je nieuws

De drie gerenommeerde muzikanten Rob Monstert (hammond B3), Efraïm Trujillo (saxofoon) en Chris Strik (drums) vormen samen The Preacher Men en delen de liefde voor de klassieke sax, drums en hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in het binnen- en buitenland verdiend.

 

Gruizig diep groovend Hammond Orgel, scheurende en piepende saxofoonkreten, back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is. In het najaar van 2018 verschijnt hun tweede CD getiteld ‘Blue’. Blue staat voor een muziekstijl (de blues) en een gemoedstoestand (feeling blue). Tijdens de gelijknamige voorstelling worden muzikale verhalen verteld die je mee terugnemen naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldsen en Stanley Turrentine. De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York. Maar ook de persoonlijke verhalen van The Preacher Men komen aan bod. Want deze verhalen, met ups en downs, vormen nog altijd de inspiratie voor hun jazz, gospel en blues muziek.

 

Vrijdag 23 november, 20.00 uur, € 20,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie