Afbeelding
Ko Groen

Leusdens Mannenkoor oefent voortaan 's middags

15 januari 2019 om 06:18 lokaal

LEUSDEN Het Leusdens Mannenkoor repeteert sinds 10 januari niet meer in de avonduren, maar op donderdagmiddag. Het was een idee van de nieuwe dirigent Arie Perk en is onderdeel van de vernieuwing die het koor ondergaat.

De keuze voor de donderdagmiddag was een doelbewuste en werd gemaakt om aanwas van leden beter mogelijk te maken. Deze formule ijkt succesvol te zijn. Er hebben zich nieuwe leden aangemeld en op één zanger na is het bestaande koor intact gebleven.

TEVREDEN Dinant Ligtenberg, voorzitter van het koor, is vooralsnog tevreden. ,,Het was een lastig proces wat veel energie en geduld kost naast spanning en emotie. We zijn er nog niet maar de eenheid en goede sfeer binnen de groep en de samenwerking van het bestuur heeft tot deze keuze geleid en geeft goede hoop op een betere toekomst voor het LMK. Natuurlijk zijn we ook blij met onze nieuwe dirigent die ons op dit spoor heeft gebracht. We gaan er dan ook van uit dat we samen met hem een nieuwe weg kunnen inslaan die het koor een verdere toekomst biedt. We zien uit naar deze samenwerking."

Dat het koor op de goede weg is bleek ook uit het recente kerstconcert, samen met de muziekvereniging Lisiduna, dat goed en enthousiast in een gezellige kerstsfeer werd ontvangendoor het publiek in de uitverkochte Marcuskerk.

CONSERVATORIUM De nieuwe dirigent, Arie Perk, is een bekende in de muziekwereld en kringen van dirigenten. Reeds op 6 jarige leeftijd liet hij zijn eerste sporen in de muziek- en zangwereld achter. Naast de vakopleiding muziek met koordirectie, zang en piano aan het conservatorium en de specialisatie opleiding vocaal en instrumentaal ensemble behaalde hij het docentschap koristenopleiding. Perk leidt diverse koren. Hij jureert bij concoursen en was zeven jaar lang adviseur van het KNZV. Zelf zong hij jarenlang als bas in een professioneel kamerkoor. Arie heeft recent een vrouwenkoor en een gemengd koor op basis van middagrepetitie tot groei doen brengen. Hij ziet het dan ook als uitdaging om bij het Leusdens Mannenkoor eenzelfde effect te realiseren.

ENTHOUSIASME ,,Met erg veel enthousiasme ben ik aan de slag gegaan bij het Leusdens Mannenkoor. In de laatste maanden van 2018 hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen het koorbestuur en mij en daaruit bleek dat we elkaar erg goed kunnen vinden in onze toekomstverwachtingen van het LMK."

Perk maakte kennis met het koor tijdens een concert en leidde kort erna een deel van een repetitie. Beide bevielen hem uitstekend.

AANRADEN ,,Ik kan iedere zanger aanraden, ook al is hij wellicht al lid van een ander koor, om op donderdagmiddag van twee tot vier uur eens bij het Leusdens Mannenkoor te komen kijken op de repetitielocatie in de Marcuskerk aan de Asschatterweg 1. We gaan er iets heel moois van maken."

Op de website www.leusdensmannenkoor.nl is meer informatie te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie