De genomineerden Van de Pijpekamp (links), Reus en Cloosterman.
De genomineerden Van de Pijpekamp (links), Reus en Cloosterman. Mariska Stehouwer

Sitty van de Pijpekamp is vrijwilliger van het jaar

17 januari 2019 om 07:08 lokaal

LEUSDEN Eén van de nieuwe activiteiten van wijkvereniging Leusden ZeT was de verkiezing voor wijkvrijwilliger van het jaar. Tijdens hun nieuwjaarsborrel bij buurtrestaurant Maxima's maakte wethouder Patrick Kiel de wijkvrijwilliger van het jaar bekend. Sitty van de Pijpekamp ging met de wisselbeker en prijs naar huis.

Mariska Stehouwer

In de wijken Leusden-Zuid en Tabaksteeg zijn veel wijkbewoners actief als vrijwilliger, geeft Martijn Kleppe, voorzitter van de wijkvereniging aan. ,,Om hen in het zonnetje te zetten organiseren we voor het eerst de verkiezing wijkvrijwilliger van het jaar. Er zijn drie vrijwilligers genomineerd: Rita Cloosterman, Sitty van de Pijpekamp en Gonny Reus." De drie genomineerden kregen thuis al een boeket bloemen met de uitnodiging om als genomineerde op de nieuwjaarsborrel te verschijnen.

ZE IS ER GEWOON Paul van der Spaa van Maxima's geeft aan dat Reus altijd klaar staat. ,,Ze komt altijd bij de aanschuiftafel en ze gaf aan wel te willen helpen bij evenementen. Vanaf dat moment is ze bij elke markt of activiteit aanwezig om te helpen. Bij de kerstmarkt was het Gonny die voor de voedselbank een extra inzamelingsactie organiseerde. We hoeven haar nooit te vragen, ze is er gewoon. Niet alleen bij ons helpt ze mee maar ook op andere plekken in Leusden biedt zij een helpende hand."

Cloosterman is de drijvende kracht achter de koffie-ochtend op donderdagmorgen bij Maxima's waar zij klaar staat voor degenen die net wat meer aandacht nodig hebben. Ze is actief als ouderen- en veiligheidsadviseur namens de Ouderenbonden, en ze helpt velen met hun belastingaangifte. Van de Pijpekamp werd genomineerd door wijkbewoners omdat ze altijd voor iedereen klaar staat.

Ze is actief bij de EHBO en geeft reanimatietraining, collecteert voor de Hart- en Nierstichting, leert Nederlands aan nieuwe Nederlanders en breit wekelijks met een groep voor het Nationaal Ouderenfonds.

IN VOGELVLUCHT Tijdens de goed bezochte nieuwjaarsborrel vertelde Kleppe wat er het afgelopen jaar door wijkbewoners in gang is gezet en hij gaf een vooruitblik op komende activiteiten, zoals de rommelmarkten op 3 februari en 31 maart en een tweede editie van het Vier de Lente feest op 30 maart. Van der Spaa en De Man van het buurtrestaurant werden bedankt omdat zij altijd bereid zijn om te faciliteren en samen te werken waar nodig. Hierna kreeg wethouder Kiel het woord, waarbij hij aangaf dat je bij nieuwjaarsrecepties in vogelvlucht een mooi beeld krijgt van wat er het afgelopen jaar allemaal in Leusden heeft plaatsgevonden.

,,Er gebeurt zoveel in Leusden dat het bijna normaal lijkt, maar dat is het zeker niet", sprak hij zijn waardering uit voor de vele vrijwilligers. De drie genomineerden kregen hun oorkonde uitgereikt en uiteindelijk mocht de wethouder de naam van de wijkvrijwilliger van het jaar prijsgeven. De gekozen vrijwilligster was al vereerd dat ze genomineerd was, maar dat ze uiteindelijk met de wisselbeker naar huis ging wekte nog meer verbazing op. ,,Ik kan niet stilzitten en ik wil er zijn voor andere mensen. Dit is gewoon hoe ik ben en dat dat zo gewaardeerd wordt, vind ik fantastisch."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie