Hulp nodig bij belastingaangifte?

17 januari 2019 om 09:48 lokaal Deel je nieuws

Belastingservice voor ouderen en mensen met een laag inkomen (minima)

Ook dit jaar helpen de ouderenbonden binnen de SOL (PCOB, KBO en LAS) in samenwerking met Lariks bij het invullen van belastingaangiften. Zij doen dit voor ouderen, gehandicapten en personen met een minimumuitkering. De invullers zijn door de ouderbonden opgeleide vrijwilligers.

Voor wie?                                                                            

- Gehuwden/samenwonenden met een gezamenlijk inkomen van max. €.30.825,=

- Alleenstaanden met een inkomen van max. €.22.700,=

- Ouderen van 65 jaar of ouder met een inkomen voor een alleenstaande van max. €.35.000,= en 65+ gehuwden/ partners en samenwonenden met een inkomen van max. €.50.000,= per jaar.

- Bij bijzondere omstandigheden kan hiervan worden afgeweken

Afspraak maken

Inwoners van Leusden kunnen hulp bij het invullen van hun belastingaangifte aanvragen vanaf 19 februari via telefoonnummer 033- 3034488 (Lariks). Dit kan van dinsdag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Het invullen gebeurt in Huis van Leusden aan 't Erf 1.

Inwoners van Achterveld kunnen ook hulp aanvragen vanaf 18 februari, maar dan via telefoonnummer 0342-451333 (De Heelkom) op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur – 12.30 uur. Het invullen gebeurt hier in De Heelkom.

Met u wordt een dag en een tijdstip afgesproken. De afspraak wordt aan u schriftelijk bevestigd. Bij de bevestiging ontvangt u een checklijst. Hierop zijn de benodigde gegevens vermeld, welke u dient mede te nemen. In bijzondere gevallen kan het invullen bij u thuis gebeuren.

Voor de hulp bij het invullen bent u, net als in voorgaande jaren, afhankelijk van uw inkomen een kleine bijdrage in de kosten verschuldigd.

N.B. Ondanks dat u de aangifte altijd samen met een deskundige vrijwilliger invult, bent en blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen aangifte. Aan het invullen kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie