Afbeelding
Gemeente Leusden

Gemeente treft maatregelen tegen vergeten afvalcontainers

1 februari 2019 om 13:24 lokaal

LEUSDEN Inwoners melden dat hun afvalcontainers de afgelopen weken niet goed geleegd zijn en dat de verzamelcontainers te vol zitten. De gemeente geeft aan dat er aan dit probleem gewerkt wordt en komt met een aantal oplossingen.

Remondis is sinds 1 januari de nieuwe afvalinzamelaar in de gemeente. ,,De chauffeurs van Remondis kennen Leusden nog niet zo goed", aldus de gemeente. ,,En daardoor hebben zij soms onbedoeld een straat of deel van een wijk overgeslagen."

APARTE ROUTE Op dinsdag rijden extra vuilniswagens om pmd-afval en papier op te halen. Ook worden de verzamelcontainers voor restafval, papier en pmd geleegd. Op donderdag leegt Remondis in een aparte route de containers bij de hoogbouw. 

EXTRA Daarnaast rijden de chauffeurs de komende weken extra om vergeten containers, die bij de gemeente gemeld zijn, binnen een week alsnog te legen. Inwoners krijgen dan van de gemeente te horen op welke dag de container opnieuw buiten kan worden gezet.

MELDEN Containers die niet geleegd zijn op de dag die op afvalkalender staat, kunnen worden gemeld via de website www.leusden.nl/melden.html, op WhatsApp via het nummer  06 12180117, of telefonisch via 14 033.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie