Zwaarbevochten punt voor Leusdense schakers.

22 februari 2019 om 21:55 Sport/sport Deel je nieuws

 

Op donderdag 21 februari werd de wedstrijd Leusden 1 - Hoevelaken 1 ingehaald. De wedstrijd stond 2 weken eerder gepland, maar toen had Hoevelaken personele problemen en ging Leusden akkoord met het uitstellen van de wedstrijd.

Het werd een waar gevecht. Hoevelaken wilde van de laatste plaats af en Leusden wilde zich veilig spelen. Het werd een 4-4 gelijkspel. Opvallend was dat alleen spelers met de witte stukken wisten te winnen.

De volgorde waarin de partijen eindigden heb ik niet volledig waargenomen. Leusden verloor op de borden 1, 3 en 5 en won op de borden 2, 4 en 8. De andere 2 borden eindigden in remise.

Floris Dorrestijn overklaste zijn tegenstander. Hij kwam al in de opening materiaal voor en wist dat steeds verder uit te bouwen. Ronald Staal won in het begin materiaal, moest dat ook weer teruggeven, maar wist uiteindelijk de partij wel naar zich toe te trekken. Paul Lindhout was als eerste klaar. Hij kwam al snel met de rug tegen de muur te staan, maar verdedigde taai. Hetgeen resulteerde in remise.

Bert Uneken verloor evenals Gert-Jan Fröberg en Peter Weijgertze. Bert leek goed uit de opening te komen, maar helaas heb ik niet gezien hoe de partij verder verliep. Gert-Jan kreeg teveel druk op zijn stelling en kon het niet droog houden. Peter kwam ook goed uit de opening, maar overzag een aanval en verloor materiaal, wat hem uiteindelijk fataal werd.

Berry Beijer zorgde voor de gelijkmaker. Hij won nadat hij in de opening onder druk was gezet. Hij worstelde zich daar onderuit. Nam de aanval over en liet daarna niet meer los.

Tot slot moest Hans Leenen remise accepteren in een lastig toreneindspel. Nadat hij 1 van de 2 pionnen voorsprong

Op 8 maart staat de wedstrijd in Soest tegen SSC 1922 1 op het programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie