Afbeelding
Koen Laureij

28 kinderen ontslagen uit ziekenhuis, één kind moet blijven

25 juli 2019 om 16:45 112

LEUSDEN Bij kampeerboerderij YMCA aan de Paradijsweg in Leusden zijn donderdagmiddag ruim dertig kinderen bevangen door de hitte. In totaal werden 36 personen overgebracht naar het UMC Utrecht.  

De hulpdiensten hebben grip 1 afgekondigd. Dat houdt een gecoördineerde samenwerking tussen verschillende hulpdiensten in. Onder meer de traumahelikopter is ingezet en er zijn, naast de ziekenauto's uit de regio zijn er, diverse ambulances uit Gelderland bij de boerderij. Ook het Noodhulpteam van het Rode Kruis is opgeroepen. De brandweer komt extra ventilators naar het terrein brengen. 

In Utrecht is het calamiteitenhospitaal geopend voor de betrokkenen. ,,Dit hospitaal is een unieke voorziening voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden", staat te lezen op de website van UMC Utrecht. ,,Kinderartsen en verpleegkundigen staan klaar. Ouders worden via de hoofdingang van het UMC opgevangen", voegt een bericht op Twitter toe. Ook is één kind naar het Meander in Amersfoort overgebracht. 

KAMP De betrokken kinderen zijn onderdeel van Zomerkamp Rijnsburg. Zij schrijven op Facebook dat de oververhitte kinderen allemaal aanspreekbaar zijn. ,,De andere kinderen (en dat zijn er heel veel) zitten rustig in het Indianenkamp spelletjes te doen en veel te drinken." 

Burgemeester Gerolf Bouwmeester geeft op Twitter aan geïnformeerd te zijn over de situatie. ,,We vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven." 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie