De verloren fiets

26 augustus 2019 om 00:02 Overig Deel je nieuws

De verloren fiets
Staat die fiets er nog steeds?
Na de kerkdienst praten we altijd nog even na. Eerst over de kerkdienst en later ook over andere dingen. Heel waardevol en wat mij betreft een belangrijk onderdeel van het gemeenteleven.
Samen met Corine en onze vrienden Arie en Anneke lopen we de kerk uit het fietsenhok in. Daar staan onze fietsen, maar ook een grijze fiets. Arie vraagt aan de koster: staat die fiets er nog steeds? 
Wat blijkt, op een gewone donderdag, tijdens de koffiedrinkochtend in onze kerk schuift iemand een fiets in het fietsenhok van de Koningshof. De koster heeft de berijder niet gezien, maar weet nog precies de dag dat die fiets erop eens stond.
Allerlei oproepen in de kerkelijke gemeente en ook daarbuiten leveren niets op.
Een week later staat die fiets er nog en dan bedenk ik dat wellicht de leverancier van de fiets die met naam en toenaam op de fiets staat ons misschien kan helpen. 
Ik maak een foto van de fiets en ook het ID-nummer. Jazeker elke fiets heeft een uniek nummer en dat biedt wellicht kansen.
Via Google blijkt dat de leverancier van onze kerkfiets in Woudenberg woont en daar de gemeenschap van fietsen voorziet. Een email is zo gedicht en dan maar afwachten of de AVG ons dwars gaat zitten. Immers, persoonsgegevens zijn heilig in dit land.
Twee dagen na verzending krijg ik een bericht dat de eigenaar is gevonden en hij geeft toestemming om zijn gegevens aan mij door te geven. Tja, het is een kwestie van wel of geen fiets.
Ik bel het nummer dat aan mij is doorgespeeld en ik krijg een Woudenbergen aan de lijn. Hij vertelt mij dat zijn dochter een grijs/bruine fiets had.  Op een ochtend was ze heel laat vertrokken naar de bushalte en heeft ze haar fiets niet op slot gezet.
In Woudenberg zou dat toch moeten kunnen, maar nee de fiets is weg bij terugkomst.
De politieagent van Woudenberg heeft dit meteen opgepakt, maar de fiets was niet meer in Woudenberg te vinden.
Dat klopt, wat hij stond in Leusden en wel op een prachtige plek.
De vader van de eigenaar vroeg zich toch af of hij hem meteen moest ophalen. Nee hoor, in de kerk is hij veilig en de koster heeft de sleutel.
Ik ging die dag op vakantie en heb de koster gemeld dat de eigenaar gevonden is. Onze koster heeft meteen contact opgenomen en de fiets kon opgehaald worden.
Diezelfde dag kreeg ik een app van de koster: er hangt een fles wijn aan je voordeur.
Bij thuiskomst zag ik dat de eigenaar een Israëlische wijn had gekocht. 
Het zit hem niet in het cadeau, maar in de aandacht die iemand eraan schenkt. 
Blijft natuurlijk de vraag waarom iemand van Woudenberg naar Leusden fiets met een gestolen fiets en hem vervolgens bij de kerk stalt. Heeft hij spijt gekregen van zijn daad en gedacht dat de kerk hem zou kunnen helpen?
We zullen het nooit weten denk ik, maar uiteindelijk levert het meerdere gelukkige momenten op. Proost.







 







 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie