Afbeelding
COKZ

Nieuw pand, nieuwe naam en nieuwe koers COKZ

26 september 2019 om 09:17 Zakelijk

LEUSDEN Onder veel belangstelling is het nieuwe pand van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ) feestelijk geopend. Tijdens de opening werden een naamswijziging en een organisatieverandering aangekondigd.

Stichting COKZ houdt toezicht op de kwaliteit van zuivel, eieren en pluimveevlees. Zij doet dit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De afkorting COKZ blijft, maar de naam verandert in Controle Orgaan Kwaliteitszaken. Dit gebeurt wanneer de nieuwe EU Controleverordening in werking treedt. Ook wordt er op dat moment afscheid genomen van de naam Nederlandse Controle Autoriteit Eieren (NCAE): de kwaliteits- en voedselveiligheidscontroles op eieren vinden dan ook plaats onder de naam COKZ.

Directeur Wim van der Sande: ,,Het hanteren van twee verschillende namen binnen één organisatie leidde nogal eens tot verwarring, bijvoorbeeld wanneer er een audit werd uitgevoerd ten behoeve van de export door buitenlandse missies. De naam NCAE verdwijnt daarom, maar het toezien op de kwaliteit en voedselveiligheid van eieren blijft een van de kerntaken van het COKZ."

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: ,,Onze melk en eieren vinden overal binnen en buiten Europa een thuis. En dat is om een goede reden: wij leveren kwaliteit. En kwaliteit mogen we niet uit het oog verliezen. Het COKZ doet dat in goede samenwerking met de NVWA en de ministeries van LNV en VWS."

NIEUW PAND Het nieuwe pand van het COKZ uit 1996 staat aan de Fokkerstraat in Leusden en is volledig gerenoveerd. Het voldoet aan energielabel A en is daarmee heel duurzaam. Zo heeft het zonnepanelen op het dak, optimale isolatie, ventilatie en warmtepompen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie