vrolijke noten in De Deel
vrolijke noten in De Deel Diederick Bake

Muzikale hulde aan de éénjarige Deel

20 oktober 2019 om 16:21 Nieuws Deel je nieuws

Wat was dat een mooie match! De bewoners van de Deel (Zaaier 60a) zijn vooral vrolijke vrouwtjes met veel levenservaring, En de “Ankervelders”, het shantykoor uit Achterveld, heeft vooral olijk ogende zingende mannen…. Dat werd dus zaterdag 19 oktober een groots festijn toen de bewonersstichting IDeel haar eerste verjaardag vierde. 40 bewoners en 20 koorleden, het paste allemaal maar net in de versierde Deel.

Aan de zeemansliederen en de feestelijke happen en dranken ging een serieuze aftrap vooraf. Daarbij vertelde onder regie van voorzitter Jan Tieland elk bestuurslid iets over de ontwikkeling tot nu toe en de plannen voor de toekomst van de stichting. Die werd precies een jaar geleden opgericht door en voor de merendeels bejaarde en alleenstaande bewoners van Zaaier en omwonenden. Met als doel een levendige ontmoetingsruimte te beheren en elkaar actief te helpen.

Inmiddels regelt de eigen stichting een breed palet aan activiteiten en kent een groeiend aantal contribuerende Vrienden en helpende vrijwilligers. En dat alles met een sluitende kas, zonder structurele subsidies en dankzij eigen contributies en een bescheiden vergoeding aan de eigenaar. Het is nog even spannend: binnenkort overleggen de stichting met eigenaar Grouwels Vastgoed over meer zekerheden in de toekomst.

het feest werd afgesloten met een huldeblijk van de bewoners voor de inspanningen van het bestuur, haar adviseurs en Hans Acherman als initiatiefnemer..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie