Laura leest voor uit haar boekje
Laura leest voor uit haar boekje Maranja Noteboom

Vlieg & Vlieg op de Hobbit

4 november 2019 om 23:10 Onderwijs Deel je nieuws

LEUSDEN - Op je dertigste ineens weer in groep één zitten: Laura Cornet had er een goede reden voor. Enkele weken geleden bracht ze haar eerste kinderboek uit en wat is dan leuker dan voorlezen op de school waar je zelf als vierjarig meisje leerde tekenen en schrijven? Vrijdag las ze daarom op basisschool de Hobbit voor uit ‘Vlieg & Vlieg zoeken iets lekkers’.

Voor het boekje schreef ze het verhaal en maakte de illustraties. Het verhaal vertelt over twee vliegen die een banaan maar saai vinden en daarom op zoek gaan naar iets beters. Het idee voor een boek lag er al langer, maar het idee van de twee vliegen kwam tot stand na een geintje tussen Laura en een collega. “We waren bezig met grappige rijmpjes, toen er een bromvlieg binnen kwam en we daarover begonnen. Toen dacht ik: daar kan ik iets mee! Het was bovendien een leuke uitdaging om twee vliegjes knuffelig te maken,” aldus Laura. 

Of er een moraal in zit? “Toch wel een beetje”, zegt Laura. “Je hoeft niet altijd op zoek naar iets nieuws om gelukkig te zijn. Soms blijkt wat je al kent toch het fijnst.” Voor Laura zelf geldt dat in elk geval niet: ze maakte eerder een wereldreis, volgt momenteel een schrijfopleiding en heeft dus nog meer dan genoeg inspiratie voor nieuwe boeken. De belangrijkste vraag aan het eind van de middag: vonden de kinderen het leuk? Laura: “Volgens mij viel het wel in de smaak, ja!”. 

Laura leest voor uit haar boekje
Laura leest voor uit haar boekje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie