Daniel Soei draagt de voorzitterspet en deze zit hem als gegoten.
Daniel Soei draagt de voorzitterspet en deze zit hem als gegoten. Rinus van Denderen

SV Avanti: 'Kleinschaligheid de kracht'

3 februari 2020 om 07:15 Overig

ACHTERVELD Een teamtoernooi en de blik gericht op de toekomst; bij de badmintonafdeling van sv Avanti is men positief gestemd over de komende jaren. Het kleinschalige heeft de club veel moois gebracht, maar als het aan voorzitter Daniel Soei ligt, gaat de vereniging nog verder groeien.

Jeroen van der Veer (@JeroenvdVeer)

De badmintonafdeling van sv Avanti is misschien niet de allergrootste, maar volgens de voorzitter daardoor wel de gezelligste. Sinds september draagt Daniel Soei de voorzitterspet en deze zit hem als gegoten. De badmintongroep in Achterveld denkt voorzichtig vooruit, organiseert voor het eerst in de clubgeschiedenis een groot teamtoernooi en ziet een stijgende lijn in het aantal leden. ,,Eigenlijk gaat het met ons vrij goed."

Gelegen tussen gemeenten zoals Amersfoort, Ede, Leusden en Barneveld moet sv Avanti opboksen tegen de grote jongens. Geen eenvoudige opdracht, maar nog altijd houdt de badmintontak uit Achterveld zijn hoofd boven water. Het familiegevoel binnen de vereniging zorgt ervoor dat leden graag bij sv Avanti een shuttle slaan en als het aan Soei ligt, komen daar nog meer liefhebbers bij. Momenteel telt de club een twintigtal leden, die op woensdagavond de zaal in gaan om fanatiek te spelen.

Voorzitter Daniel Soei wil met Avanti gaan groeienTROTSE VOORZITTER Campingbadminton kent iedereen, maar in een zaal spelen is toch anders. Soei weet dit als geen ander en nodigt iedereen dan ook uit eens kennis te komen maken met de sport die vrijwel iedereen kan beoefenen. ,,Al vrij snel zullen mensen merken dat het spelletje niet zo ingewikkeld is, maar wel wat trainingsuren vraagt. Daarom staan bij ons altijd de deuren open voor twee keer vrij spelen. Op die momenten krijgen geïnteresseerden een idee bij ons als vereniging en over de sport. Wil je training? Geen probleem, dan verzorg ik die toch."

In oplossingen denken, Soei doet dit graag. Toen hij vorig jaar benaderd werd om voorzitter van de vereniging te worden, was zijn antwoord dan ook volmondig 'ja'. Nu, enkele maanden later, kan de inwoner van Amersfoort bevestigen dat dit een goede beslissing was. ,,Ik kwam hier, door een vriend, in 2005 spelen en het voelde vanaf het eerste moment goed. Het ons-kent-ons-gehalte is hier hoog en er zijn totaal geen groepjes. Vanaf dat moment ben ik er dan ook nooit meer weggegaan en sinds kort zelfs voorzitter. Met mijn netwerk hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen." Zo komt er op zaterdag 21 maart een toernooi en daar is Soei maar wat trots op.

TEAMTOERNOOI ,,Het sv Avanti badminton teamtoernooi staat op de agenda en was één van mijn doelen voor 2020", aldus Soei. ,,Het is een gezelligheidstoernooi, waaraan teams uit heel Nederland mee kunnen doen. Inmiddels zitten we op zo'n acht aanmeldingen en we zijn nog maar net begonnen met promoten. Een goed vooruitzicht dus."

Een team moet minimaal bestaan uit twee dames en vier heren en heeft een maximum van tien spelers. Bij dit toernooi is het mogelijk om je in te schrijven in een recreanten- of competitiepoule. Voor de recreantenpoule kunnen teams zich aanmelden met een speelsterkte in de achtste divisie of lager. Om in aanmerking te komen voor de competitiepoule wordt een speelsterkte gevraagd met een speelsterkte van 7e tot en met 4e divisie. ,,Het toernooi moet vooral in het teken staan van gezelligheid. Allemaal spelers die naar Achterveld komen om samen en tegen elkaar badminton te spelen. Dat vind ik mooi en ik kijk dan ook uit naar dit event en de mooie partijen."

Doordat sv Avanti financieel gezond is, heeft Soei besloten een goed doel te hangen aan het teamtoernooi en er is een prijsuitreiking, een loterij en een Indonesische rijsttafel. ,,Het goede doel is een weeshuis in Indonesië", duidt Soei. ,,Ik ken deze stichting persoonlijk en draag ze een warm hart toe. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de stichting."

Je moet, tussen die grote gemeentes, toch jezelf laten zienHet teamtoernooi moet het tweede succes worden van sv Avanti. Zo organiseren ze al 10 jaar zomerbadminton en vullen hiermee een gat op, waar vaak het badminton dan stil ligt bij omringende badmintonclubs. Elke woensdagavond is er in de maanden juli en augustus van 20.00 uur tot 22.00 uur zomerbadminton. ,,Dit doen we om lekker bezig te blijven, maar ook om onze naamsbekendheid te vergroten. Je moet, tussen die grote gemeentes, toch jezelf laten zien."

BADMINTONAVOND Met het realiseren van één van zijn doelen in 2020 kan de focus op het volgende doel gezet worden: groeien. ,,Maar", haakt Soei direct in, ,,we moeten niet te groot worden. Sinds ik voorzitter ben, hebben we een vijftal nieuwe leden erbij gekregen. Een mooie ontwikkeling. Die lijn willen we doortrekken, al moet je niet te groot willen zijn. De kleinschaligheid is onze kracht. We acteren niet in de competitie en spelen op de woensdagavond. Maar mocht er zich nou een groep aanmelden die wél competitie wil spelen, is dat zo geregeld hoor. Maar de basis is gewoon onze woensdag. Woensdagavond is badmintonavond in Achterveld."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie