Afbeelding
Interieur

Zo geef jij je huis een leuke upgrade

2 april 2020 om 17:16 Partnercontent

Eens in de zoveel tijd is het leuk om je oude interieur een kleine upgrade te geven. Nieuwe kleuren, een andere inrichting en een nieuwe stijl transformeren de sfeer van je woning. Hier vind je een aantal simpele maar effectieve manieren om jouw huis een upgrade te geven.

Nieuw schilderwerk
Een frisse kleur op de muren zorgt ervoor dat jouw huis zo goed als nieuw aanvoelt. Wanneer je een schilder inschakelt, is het leuk om meteen te experimenteren met kleur in je huis. Laat een accentmuur schilderen in een trendy kleur. Wil je helemaal een opvallend element creëren? Kies er dan voor om ook je plafond te schilderen, bijvoorbeeld in een andere kleur of met een leuk patroontje. Is je huis ouder dan twee jaar? Dan heb je geluk, want de btw op schilderwerk is dan 9% in plaats van 21%.

Schuif met je meubels
Soms is het al voldoende om je meubels op een andere plaats te zetten. Ben je een beetje uitgekeken op je interieur? Neem dan al je favoriete meubels en ga ermee schuiven. Plaats je boekenkast tegen een andere muur, creëer een afscheiding door je bank dwars in je kamer te zetten en geef je bijzettafeltjes een andere plek. Door de indeling van je woning te veranderen, lijkt het alsof jij in een totaal ander huis woont.

Haal kunst naar binnen
Niets is zo persoonlijk als de kunst die jij aan de je muren hangt. Heb je een groot en opvallend schilderij aan je muur hangen? Wissel deze na verloop van tijd voor een ander exemplaar. Doordat kunstwerken zo opvallend zijn, transformeren ze de uitstraling van een ruimte. Zelfs wanneer je de rest van je woning precies hetzelfde houdt, is een nieuw kunstwerk aan de muur voldoende om het gevoel te krijgen dat je je huis een echte upgrade hebt gegeven.

Pak het groter aan
Veel leefruimte zorgt ervoor dat je huis licht aanvoelt. Heb je op je bovenverdieping kleine slaapkamers, of wil je je zolder omtoveren tot werkkamer? Plaats dan een dakkapel om deze droom te verwezenlijken. Zo zorg je in één klap voor meer ruimte en meer natuurlijk licht. Je hebt vervolgens genoeg plek voor een leeshoekje op je slaapkamer, of kunt gemakkelijk een bureau kwijt dat uitkijkt over je eigen achtertuin. Zo voelt je bovenverdieping zo goed als nieuw aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie