Afbeelding
Gemeente Leusden

Zestigjarig echtpaar Groosmuller-Kanters kan niet stilzitten

28 mei 2020 om 15:40 Mensen

LEUSDEN Het echtpaar Groosmuller-Kanters ontving dinsdag 19 mei telefonisch de felicitaties van burgemeester Gerolf Bouwmeester namens de gemeente. Zij waren op deze dag namelijk 60 jaar getrouwd.

De heer Groosmuller is in 1936 in Utrecht geboren en mevrouw Groosmuller-Kanters zag in 1937 in Weert het levenslicht als jongste in een groot gezin. Zij had twee zussen en acht broers boven haar. De heer Groosmuller heeft op jonge leeftijd zijn ouders verloren en is op 17-jarige leeftijd bij het leger gegaan. Toen hij gelegerd was in Weert, heeft het paar elkaar daar leren kennen. De vader van mevrouw kon zich niet verenigen met haar keuze (vanwege geloof, beroep en het ontbreken van familie) en daardoor is het paar zonder bijzijn van haar familie getrouwd. Gelukkig is de vader later bijgedraaid.

De heer Groosmuller is op zijn 24ste uit het leger gegaan en heeft de rest van zijn leven als kruidenier (supermarktmanager) gewerkt. Hiervoor heeft hij in zijn avonduren nog vele studies gedaan en verhuisde het gezin vele malen binnen Nederland (van Lunteren tot aan Zwijndrecht toe). Uiteindelijk is het paar 33 jaar geleden in Leusden neergestreken. 

Mevrouw Groosmuller heeft eerst in de kinderverzorging gewerkt en later, toen de kinderen er waren, heeft ze met veel plezier in de bejaardenzorg gewerkt naast het huishouden en de zorg voor de beide dochters.Na de pensionering van de heer Groosmuller heeft het paar met een camper jaarlijks cultuurreizen door Europa gemaakt. Daarna hebben ze ook nog verre reizen gemaakt naar onder meer Zuid-Amerika en Indonesië. Tevens is de heer Groosmuller actief geworden in bestuursfuncties bij onder andere de ANBO. Mevrouw Groosmuller is creatief en maakte realistische beelden van hoofdzakelijk klei, maar ook van steen en brons. Momenteel heeft zij zich toegelegd op schilderen.

Het echtpaar kan niet stilzitten en is momenteel actief betrokken om een ontmoetingsruimte in hun eigen woonwijk van de grond te krijgen. Daarnaast loopt het paar graag de klompenpaden en bezoeken ze graag mooie steden en musea. Meneer Groosmuller kaart daarnaast ook heel graag.

Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Door de coronacrisis kan de geplande viering in familiekring in het Archeon (waar zij genieten van de levende geschiedenis) helaas niet plaatsvinden, maar de hoop is dat dit de tweede helft van september wel gaat lukken.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie