Afbeelding
Make-up woonkamer

Tijd over? Een make-over voor je woonkamer

23 juli 2020 om 11:41 Partnercontent

We hebben met z’n allen heel wat tijd over de laatste periode. Ondanks dat de situatie natuurlijk verre van leuk is, is het wel een ideaal moment om het huis eens goed op te ruimen. En wat dacht je van een make-over? Zo kun je met wat kleine aanpassingen grote verschillen in je woonruimte creëren. 

Likje verf

Een likje verf doet wonderen. Al pak je één muur in de woonkamer aan, dat kan al zoveel schelen! Kijk goed wat bij je meubels past. En als je toch kiest om wat meubels te vervangen, houd dan goed de nieuwe kleuren in gedachten bij het verf kopen.

Tweedehands?

Mocht je budget niet hoog zijn voor allerlei nieuwe meubels, dan kun je ook eens kijken naar tweedehands producten om in je woonkamer te zetten. Deze zijn vaak verkrijgbaar voor een fractie van de oorspronkelijke prijs en veel dingen van de kringloopwinkel kunnen nog jaren mee. Bedenk wel even goed wat je tweedehands zou willen kopen, niet alles is even hygiënisch. Maar een nieuwe salontafel of eettafel kan natuurlijk prima!

Een andere leuke en goedkope manier om ‘nieuwe’ meubels te krijgen, is door oude meubels aan te passen. Je kunt van het hout van een oude tafel best een kleiner tafeltje of voetenbankje maken. Je kunt er ook aan denken om je bestaande meubels een likje verf te geven. Dan lijken ze ook weer als nieuw.

Ruim op

Ja, dit draagt zeker bij aan een goede make-over van de woonkamer! Ga met een vuilniszak langs alle laadjes, kastjes en andere oppervlakten om weg te gooien wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Probeer zo kritisch mogelijk naar spullen te kijken en wees ook eerlijk tegen jezelf als je eigenlijk niet meer nodig hebt. Dit kan enorm veel schelen!

Zoals je ziet kun je met een aantal aanpassingen een make-over voor je woonkamer realiseren! Wanneer ga jij beginnen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie