De winnaar The Four Horsemen.
De winnaar The Four Horsemen. Fred Helders

The Four Horsemen winnaar van de Grote Prijs van Leusden

28 september 2020 om 11:22 Muziek

LEUSDEN De Finale van De Grote Prijs van Leusden was zaterdag, maar wel net even anders dan normaal.

Vijf bands streden op het podium van Fort33 om de bokaal, maar deze keer niet voor een enthousiaste zaal vol publiek. Vanwege het coronavirus was publiek in de zaal niet mogelijk. De zaal was gezellig ingericht met banken waar de finalisten op anderhalve meter afstand konden zitten. Het publiek kon de optredens thuis volgen via een livestream die in samenwerking met De Peppel uit Zeist opgezet kon worden.

Via een online formulier konden de mensen stemmen op hun favoriete bandje die daardoor kans maakt op de publieksprijs. Uiteindelijk heeft de livestream 1400 views gehad en er zijn online ruim zeshonderd stemmen uitgebracht.

Ook Fort33 moet door de aangescherpte maatregelen om 0.00 uur al het geluid uit hebben. Daarom trapte de eerste band, Black Wallaby & Doomsludge, de finale al om 18.45 uur af. Hierna mochten SpAnKFrUiT, The Four Horsemen, Johnny and the Scurfies en Tardigrade  hun kunsten vertonen.

De jury lette op verschillende aspecten bij het beoordelen. Zo werd er onder meer gekeken naar de presentatie, energie en houding van de band op het podium, maar ook naar individuele kwaliteiten en de kwaliteit van de nummers. Ook of de band op elkaar is ingespeeld is van belang. Uiteindelijk tellen al deze dingen mee in het oordeel van de jury. Na een felle strijd en intensief overleg door de jury is er uiteindelijk een winnaar uit de bus gekomen voor zowel de juryprijs als de publieksprijs.

WINNAARS De winnaar van de publieksprijs met 215 stemmen is Johnny and the Scurfies geworden. Zij winnen een optreden op een festival dat Fort33 gaat organiseren. De band die er met de bokaal vandoor is gegaan, de winnaar van De Grote Prijs van Leusden 2020, is The Four Horsemen.

Deze mannen winnen een tegoedbon van Kees Dee gitaren ter waarde van 250 euro en er was nog een verrassing voor de band: één van de juryleden, Bernard van Gellekom kondigde voor het bekendmaken van de winnaar aan dat deze in De Flint in Amersfoort mag optreden tijdens een showcase festival dat georganiseerd wordt door onder meer Fluor en Studio FCG.

De publieksprijs was voor Johnny and the Scurfies.
Livestream.
Livestream.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie