Afbeelding
Frits de Ruig

Jongeren leren ‘tricks’ tijdens BMX-clinic in Leusden

26 oktober 2020 om 14:20 Overig

LEUSDEN De Leusdense Hugo Fraanje (14) kwam onlangs met een idee om een BMX-club te beginnen. Afgelopen zaterdag werd hiervoor de eerste BMX-clinic op het skatepark aan de Bavoorsteweg gehouden. Met een fietscrossbaan in het Jan Banninkpark in het vooruitzicht was dit een mooie stap in de richting van een echte club.

In het laatste weekend van de herfstvakantie stonden de jongeren aandachtig te luisteren naar oud-BMX-pro Justin Kragten. Eigen fietsen waren niet nodig, want de jongeren konden via de buurtsportcoach op professionele fietsen rijden. 

INDROPPEN In anderhalf uur kregen de jongeren de basis uitgelegd en werkten ze aan hun eigen tricks. Dat varieerde van rijden in de half-pipe tot hoger leren springen of ‘indroppen’ vanaf de quarter-pipe.

DISCORD Het initiatief voor de clinic en de renovatie van de crossbaan worden ondersteund door de buurtsportcoach. Hierover is hij dagelijks in gesprek met jongeren op Discord. Wie zelf ook plannen met andere jongeren wil maken voor bijvoorbeeld de fietscrossbaan of een BMX-clinic, kan zich hier aanmelden.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie